jedinstvena prilika

E.ON Hrvatska i XEnergy pokreću prvi Internship program za studentice u energetskom sektoru

E.ON Hrvatska i XEnergy pokreću prvi Internship program za studentice u energetskom sektoru
24.10.2024.
u 09:59
Pogledaj originalni članak

E.ON Hrvatska, u suradnji s XEnergy, mrežom za promicanje žena u energetskoj tranziciji, pokrenuo je natječaj za prvi Internship program namijenjen studenticama. Cilj programa je osnažiti mlade žene za ulazak u energetski sektor, pružiti im priliku za stjecanje ključnih vještina, te ih upoznati s najnovijim tehnologijama i trendovima s posebnim naglaskom na održivost i zelenu tranziciju.

Program, koji će se održavati od 18. studenog do 13. prosinca 2024., omogućit će studenticama stjecanje praktičnog iskustva unutar E.ONa, jedne od vodećih europskih energetskih kompanija, pod vodstvom stručnjakinja, mentorica iz E.ONa .

E.ON Hrvatska pružit će studenticama uvid u raznovrsne aktivnosti kompanije, a polaznice će imati mogućnost sudjelovati na inovativnim projektima i raditi u suradnji s našim stručnjakinjama. Cilj ovog programa je ne samo omogućiti stjecanje iskustva, već i osnažiti studentice za ulazak u sektor energetike, s naglaskom na nove tehnologije, održivost i zelenu tranziciju“, izjavila je Nela Bučević, direktorica ljudskih resursa i korporativne kulture u E.ON Hrvatska.

Program je otvoren za redovne studentice diplomskih sveučilišnih ili stručnih studija iz područja tehničkih i društvenih znanosti. Prijave su otvorene od 21. listopada do 1. studenog 2024., a zainteresirane studentice mogu se prijaviti putem službenog linka.

Mentorice i teme programa:

  • Nela Bučević, direktorica ljudskih resursa i korporativne kulture u E.ON Hrvatska, pružit će uvid u razvoj vještina i znanja potrebnih za buduće zaposlenike u energetskom sektoru, uz poseban fokus na utjecaj novih tehnologija i fleksibilnih radnih uvjeta.

  • Ivana Grbeša, voditeljica EU i javnih politika, analizirat će s polaznicama solarni potencijal Hrvatske te izazove vezane uz priključenje sunčanih elektrana na mrežu HEP ODS-a.

  • Sofija Kasunić, voditeljica Grupe za razvoj poslovanja, upoznat će studentice s razvojem tržišne strategije za E.ON Energy Infrastucture Solutions, kompaniju koja predvodi prijelaz na održivu energiju.

  • Karmen Kostanić Jurić, inženjerka građevinarstva i voditeljica projekata, bit će mentorica na projektu o napretku zelene tranzicije i mjerama koje pojedinci mogu poduzeti kako bi pridonijeli ovom procesu.

  • Helga Čubrić, voditeljica Grupe za logistiku i podršku nabavi, analizirat će zbrinjavanje otpada u industriji fotonapona s polaznicama.

Program nudi jedinstvenu priliku za razvoj karijere u energetskoj industriji, uvođenje u rad s najnovijim tehnologijama i poticanje na inovativno razmišljanje u kontekstu održivog razvoja.

Više informacija o programu dostupno je putem linka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr