sporazum

Edita Tahiri: Srbija na putu priznanja Kosova

Foto: AFP/Pixsell
Edita Tahiri: Srbija na putu priznanja Kosova
03.07.2011.
u 11:34
Šefica izaslanstva Kosova najavila kako u dijalogu sa Srbijom neće biti rasprave o političkim pitanjima i najavila "još jedan paket sporazuma" tijekom srpnja.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Sve više postaje jasno kako je integracija Srbije u EU uvjetovana priznavanjem Kosova i danas je napravljen prvi korak Srbije prema priznavanju neovisnosti Kosova - rekla je Edita Tahiri, šefica izaslanstva Kosova u pregovorima sa Srbijom, nakon pete runde pregovora u Bruxellesu, javljaju mediji u Srbiji.

Edita Tahiri je ocijenila kako je sporazumima dviju strana učinjen "prvi korak Srbije prema priznavanju neovisnosti Kosova" te dodala kako u dijalogu sa Srbijom neće biti rasprave o političkim pitanjima i najavila "još jedan paket sporazuma" tijekom srpnja.

- Ovo su možda prvi povijesni sporazumi dvije države i mislim da su oni postignuti zato što obje države imaju za cilj učlanjenje u Europsku uniju. Ovim sporazumima Kosovo i Srbija su ispunile neke od uvjeta i vrijednosti koje vode prema EU - rekla je Edita Tahiri.

Šef tima Vlade Srbije u pregovorima s Kosovom, Borislav Stefanović rekao je nakon razgovora kako su postignuti dogovori o slobodi kretanja i matičnim knjigama, kao i da "sporazumi ni na koji način ne ugrožavaju suverenitet Srbije i ne znače priznavanje takozvanog neovisnog Kosova".

Kako je pojasnila Edita Tahiri, Europska unija će jamčiti i nadzirati provođenje sporazuma postignutog između Kosova i Srbije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

SI
sinaj
12:35 03.07.2011.

Ma Srbi negdje u dubini duše znaju da Kosovo nikad ni nije bilo njihovo, kao ni Vojvodina. Stvari uvijek na kraju dođu na svoje.

OB
-obrisani-
12:38 03.07.2011.

ma ne...kosovo je samo 1000 godina bilo centar srpske drzave....nikad nije bilo nase...i o nezavisnosti kosova se odlucuje na referendumu, a neki dan su ministri vlade rekli da ce svi glasati protiv nezavisnosti ako ikada dodje do plebiscita....sve je jasno ko dan.

OB
-obrisani-
13:24 03.07.2011.

zasto se brise komentar????