SKUPI PRIJEVOZ

Taksist 'oderao' turista u Splitu: Naplatio mu ogroman iznos za vožnju od 5 kilometara

Panorama Splita promatrana s trajekta Bartol na liniji Split-Vela Luka
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
24.10.2024.
u 19:27

Nerijetko se javljaju građani i turisti koji su za kratke relacije platili pozamašan iznos, a jedan novi primjer dolazi iz Splita

Rast cijena česta je tema među Hrvatima, posebice nakon uvođenja eura kao službene valute. Uspoređuju se cijene hrane, nekretnina, kave, automobila, ali i raznih usluga. Jedna od njih je usluga taksi prijevoza. Naime, nerijetko se javljaju građani i turisti koji su za kratke relacije platili pozamašan iznos, a novi primjer dolazi iz Splita. 

Naime, jedan je turist u srijedu navečer platio taksi od trajektne luke do splitskog kazališta 209 eura, navodi Dalmatinski portal. Riječ je o udaljenosti od pet kilometara, a vozio se nešto prije 20 sati. 

U rujnu smo pisali o još jednoj skupoj vožnji, ali u Zagrebu. Jedan je korisnik na Facebooku naveo kako mu je za vožnju od tri kilometra od Glavnog kolodvora naplaćeno 50 eura. Prema njegovim riječima, kada je iznenađeno komentirao cijenu, vozač je navodno rekao: "Mogu naplatiti koliko god želim. Ako ne platiš, zvat ću policiju."

GALERIJA Najviši neboderi u Hrvatskoj: Donosimo listu od 31 impresivne građevine
Panorama Splita promatrana s trajekta Bartol na liniji Split-Vela Luka
1/49

Komentara 3

Avatar Kockasti
Kockasti
20:53 24.10.2024.

samo deri jarce!

ST
sttipe
21:03 24.10.2024.

Nekoliko stvari triba regulirati. Taksi, maksimalna cijena kilometra, bankarstvo, na 1000€, godišnju kamatu, i kazne svim lihvarima koji se te kamate ne drže, itd, itd..

Avatar Moodleen
Moodleen
19:35 24.10.2024.

Što južnije to tužnije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije