problematičan susjed

Erjavec već izgubio teritorijalni spor, tužila ga susjeda skijašica

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
06.02.2013., Otocec, Slovenija - Sastanak ministara vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesne Pusic i Karla Erjavca u hotelu Grad Otocec u Sloveniji. Tema sastanka su otvorena pitanja izmedju Hrvatske i Slovenije. Karl Erjavec. Photo: Zeljko Lukunic/PI
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Karl Erjavec
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Karl Erjavec
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Karl Erjavec
Foto: Željko Lukunić/PIXELL
Karl Erjavec
Housekeeper with washing machine
Foto: Pixsell
02.01.2009., Zagreb - Trg Josipa bana Jelacica, prezentiranje skijaskih legendi povodom humanitarne utrke
08.11.2015.
u 14:37
Skijašica Špela Pretnar tužila ministra za ometanje posjeda zbog perilice koju drži ispred njezinih vrata
Pogledaj originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izgubio je teritorijalni spor sa susjedom. Ne, nije riječ o sporu s Hrvatskom, kako bi se moglo pomisliti, već ministra Erjavca i u privatnom životu muče iste brige.

Ministar i njegova susjeda s istog kata zgrade u Ljubljani, a riječ je o bivšoj trofejnoj slovenskoj skijašici Špeli Pretnar, nikako se nisu mogli dogovoriti oko prostora na ulazu u njihove stanove. U tom prostoru Erjavčevi, točnije njegova kći, drže – i koriste – bojler, ormar te perilicu, što je toliko uzrujalo skijašicu da ih je tužila za ometanje posjeda, piše Delo.

Iako se spor sa susjedima može riješiti i arbitražom, Špela je Erjavca poslala na sud. Još ljetos je Općinski sud presudio u korist skijašice, a u petak je i Visoki sud u Ljubljani donio konačnu odluku bez prava žalbe: Karl Erjavec je izgubio i mora maknuti perilicu i ormar. Bojler može ostati.

Geneza susjedskog spora seže u doba kad je na prvom katu zgrade u Staroj Ljubljani postojao samo jedan stan, a u njemu je živjela Erjavčeva mama. Ona je stan podijelila na dva manja i jedan darovala sinu Karlu, a drugi kćeri. No kći je stan prodala skijašici i tako je ministar dobio novu susjedu koja ga je tužila jer, kako je rekla, zbog perilica joj je zapriječen ulaz u stan. Također, dok radi, stroj vibrira i buči. Smeta joj i ormar jer se Erjavčevi tamo presvlače i izuvaju cipele. Erjavec je pak uzvratio protutužbom tvrdeći da je pretprostor dio njegova stana te da skijašica mora napraviti novi ulaz u stan kroz atrij zgrade, iako je riječ o zaštićenom objektu te preinake nisu dopuštene.

Sud je u potpunosti odbacio ministrove argumente.

>>Slovenija stalno gubi sporove, ali ipak ne odustaje od sukoba s Hrvatskom

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:04 08.11.2015.

...vidljivo je da je tip ljigav i privatno, ne samo kao političar!

Avatar kravata
kravata
17:39 08.11.2015.

Mislim da ovo nismo trebali znat .

JH
Jasna Horvat
16:28 08.11.2015.

sad bu frajer vešmašinu zamotal u bodljikavu žicu. to je skučen um, skučenog naroda.