HŽ INFRASTRUKTURA

EU nam daje 1,25 milijardi kuna

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
EU nam daje 1,25 milijardi kuna
15.10.2013.
u 14:20
Cilj projekta je modernizacija cijelog V.b željezničkog koridora od Rijeke preko Zagreba, Dugog Sela, Križevaca do Botova i državne granice
Pogledaj originalni članak

HŽ Infrastruktura danas je objavila Poziv na nadmetanje za radove na rekonstrukciji i gradnji V.b koridora na dionici pruge Dugo Selo – Novska. Riječ je o jednom od najvećih projekata gradnje i rekonstrukcije željezničke infrastrukture vrijednom 1,25 milijardi kuna, za koji se apliciralo prema fondovima EU iz kojih će se sufinancirati 85 posto troškova.

Cilj projekta, kako navode u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, jest modernizacija cijelog V.b željezničkog koridora od Rijeke preko Zagreba, Dugog Sela, Križevaca do Botova i državne granice. Provedba projekta predviđena je do kolovoza 2018. godine.

Rekonstrukcijom postojećeg i izgradnjom drugog kolosijeka na dionici Dugo Selo – Križevci, između ostalog će se osigurati putovanje vlakovima do 160 km/sat, povećat će se kapacitet i propusnost prometnog koridora i mogućnost preuzimanja vlakova duljine do 750 m.

>> Vlakom od Osijeka do Zagreba za manje od dva sata

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.