DOBRE VIJESTI

Ministar potvrdio niže cijene: 'Doći će do osjetnog smanjenja'

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Ministar potvrdio niže cijene: 'Doći će do osjetnog smanjenja'
16.12.2022.
u 16:53
No, kad se uzme u obzir trgovanje o benzinu i dizelu na tržištu mediterana, doći će do osjetnog smanjenja cijene benzina, dizela i plavog dizela, naveo je
Pogledaj originalni članak

Ministar gospodarstva Davor Filipović komentirao je nakon Vlade najave o nižim cijenama goriva.

"Ne mogu vam danas reći konkretne brojke cijena goriva jer se danas isto tako trguje. No, kad se uzme u obzir trgovanje o benzinu i dizelu na tržištu mediterana protekla dva tjedna, doći će do osjetnog smanjenja cijene benzina, dizela i plavog dizela. Od utorka naši građani će imati povoljnije cijene goriva", kazao je.

VIDEO: Ministar o cijenama goriva

 

"Ako isključivo ovaj današnji dan. onda bi se dizel smanjio za 72 lipu, plavi dizel bi pao 71 lipu, a 96, 97 lipa bi pao benzin", rekao je Filipović naglašavajući kako bi to bilo u slučaju da se ne gleda trgovanje naftnim derivatima koje je bilo u petak.

"Sve što mi radimo u kontekstu cijena goriva radimo kako bi naši građani i poduzetnici prošli kroz ovu krizu, odnosno da im pomognemo koliko god to možemo. Mi smo marže smanjili trgovcima na 65 lipa, a istovremeno smo smanjili trošarine za 40 i 80 lipa. Znate svi da je otprilike dvije kune dizel jeftiniji nego što bi bio da nema mjera Vlade Republike Hrvatske. Njima se to ne sviđa, a mi to radimo kako bi zaštitili naše građane", naveo je.

Filipović je komentirao i dogovor Europske unije prema kojoj je gornja granica cijene plina stavljena na 200 dolara.

"Koliko sam dobio informaciju, jučerašnji je zaključak šefova država bio da se ministri koji pokrivaju resor energetike trebaju dogovoriti u ponedjeljak na sjednici u Bruxellesu oko ograničavanja cijena plina", kazao je.

Ispričao je kako su on i  brojni ministri u ponedjeljak komentirali kako su prijedlozi gornje granice cijene plina koje je dala Europska unija previsoke.

"Cijenu plina treba ograničiti na jednu nižu razinu", nadometnuo je.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZO
zoranos
18:27 16.12.2022.

Hoće li time pasti i cijene roba koje su podignite visokom cijenom transporta??? I zašto neće?

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
18:33 16.12.2022.

Zna li netko tocno koliko je bila litra dizela zadnji put kad je nafta bila $80. (Nisam siguran, 7 ili 8 kuna)

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
00:34 17.12.2022.

Hoće li sad maslac pojeftinit s 30 nazad na 20 kuna?