GODINAMA SE SANIRA

FOTO U Zrmanju kod Obrovca iscurio mazut?! Kiše i poplava uništile ceste i plažu, ali…

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Ivan Matić
Foto: Ivan Matić
Foto: Ivan Matić
28.09.2024.
u 17:17
Koliki su razmjeri ekološkog onečišćenja Zrmanje i kolika je opasnost za tamošnje stanovništvo ili prirodu trebalo bi se saznati sljedećih dana
Pogledaj originalni članak

Na području Obrovca uzvodno uz Zrmanju iscurile su znatne količine mazuta uslijed velikih oborina. Rekao nam je ovo Ivan Matić, Zastupnik mosta u županijskoj skupštini i saborski zastupnik u mirovanju, i ustupio slike šokiran činjenicom da iz godine u godinu unatoč sondiranjima i „sanacijama stalno curi mazut iz bivše tvornice Glinice nakon obilnih kiša kakve su pogodile tijekom današnjeg dana obrovačko područje.

- Sad će doći neka firma nakon par dana i pokupiti par milijuna kuna, a sve se može riješiti branom. Šokiran sam - rekao nam je Matić zabrinut zbog curenja mazuta u Zrmanju. Ivan Matić, stanovnik tog područja, nam je rekao kako je kiša prouzročila i velike probleme u Obrovcu i da je padala 3 sata u kontinuitetu, ali da je najvećih problema bilo na plaži Pisak i u Mekoj Dragi gdje je obilna količina oborina uništila lokalne ceste i plažu te da se iz ceste vidi čak kako vire vodovodne cijevi.

Ustupio nam je slike i iz meke drage i plaže Pisak rekavši kako su to jako velika oštećenja na tom području. Na obrovačkom području poplavljen je i dio stambenih objekata i podruma i očekuju se intervencije vatrogasaca. Koliki su razmjeri ekološkog onečišćenja Zrmanje i kolika je opasnost za tamošnje stanovništvo ili prirodu trebalo bi se saznati sljedećih dana.

POVEZANI ČLANCI:

Velike kiše poplavile su i konobe i podrume u Novigradu i Pridragi. - Pale su količine kiše koje mještani ne pamte, prilično ozbiljna situacija danas je u Novigradu - javlja HRT.

- S ovog mjesta gdje smo do prije 15 dana uživali u suncu i kupanju, pogodilo nas je ogromno nevrijeme. Kiša pada jutros od 5 sati, vrlo jaka. Aktivirala je sve potoke, Novigradsku dragu i podzemne vrulje koje izbijaju ljudima iz kuća, otkrio je za HRT Joso Klapan, načelnik općine Novigrad i dodao da iz svake druge kuće ogromna se količina vode spustila s brda.

- Imamo dosta problema, pomažemo ljudima koliko možemo. Do ovog trenutka, jutros od 9 sati, uspjeli smo raskrčiti sve ceste, s obzirom na to da je bila blokirana cesta na ulazu u Novigrad od dva odrona. Istu situaciju trenutno radimo u Pridragi, tako da ljudi mogu otići do trgovina. Slijedi ispumpavanje, dodao je za HRT.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.