POSLJEDICE HELENE

VIDEO Uragan poplavio kuću na Floridi, muškarac veslao kroz dnevni boravak: 'Kajak mi je bio plan bijega'

Matt Heller
Foto: TikTok/Screenshot
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.09.2024.
u 10:22

Dužnosnici su ranije pozvali stanovnike na putu oluje da poslušaju naredbe o obveznoj evakuaciji ili će se suočiti s uvjetima opasnim po život

Uragan Helena stigao je do Floride, s maksimalnom brzinom vjetra od 225 km/h. Oluja je u četvrtak postala uragan 4. kategorije, rekao je Nacionalni centar za uragane (NHC). Jaka kiša izazvala je poplave te zatvorila zračne luke na Floridi. Snimku posljedica uragana na društvenoj mreži TikTok objavio je Matt Heller, muškarac iz Floride. On je, naime, podijelio snimku kako u poplavljenoj kući vesla u kajaku, dok oko njega pluta namještaj. Snimka je postala viralna, a mnogu mu poželjeli sreću te poručili da bude na oprezu. 

"Kajak mi je bio plan bijega. Imamo dva kajaka, nisam mislio da će mi trebati u dnevnom boravku", rekao je za CNN te dodao kako je u njegovoj kući kasnije nestalo struje. 

@mattfromhornblasters.com

Hurricane Helen Tampa Florida Matt Heller from Hornblasters.com house flooding

♬ Storm Coming - Once Monsters

Dužnosnici su ranije pozvali stanovnike na putu oluje da poslušaju naredbe o obveznoj evakuaciji ili će se suočiti s uvjetima opasnim po život. "Odigrat će se scenarij koji se stvarno ne može preživjeti" u obalnom području, rekao je direktor NHC-a Michael Brennan.

Zračne luke u Tampi, Tallahasseeju i St. Petersburgu obustavile su rad u četvrtak. U gotovo cijeloj državi uvedeno je izvanredno stanje. Oko 3500 vojnika Nacionalne garde mobilizirano je, a dodatnih 2000 dostupno je ako bude potrebno, prema guverneru Ronu DeSantisu. On je upozorio stanovnike sjeverne Floride da se evakuiraju prije nego bude kasno. "Imate vremena doći do skloništa, ali to morate učiniti sada", rekao je ranije na brifingu za novinare. "Svaka minuta koja prođe približava nas uvjetima koji će jednostavno biti preopasni za kretanje."

Helena je "jedan od najvećih uragana nad Meksičkim zaljevom ovog stoljeća", rekao je stručnjak Michael Lowry. Iako je nekoliko uragana već pogodilo Sjedinjene Države ove godine, uključujući Béryl i Debby, bili su manje snažni od Helene kada su stigli do kopna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije