BIVŠI MINISTAR

Godinu dana nakon nesreće: Poznato kada će se raspravljati o pravomoćnosti optužnice protiv Banožića

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadar: Ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukov
Foto: Vinkulja/PIXSELL
Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće
Foto: Vinkulja/PIXSELL
Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Konferencija Dan hrvatske obrambene industrije
25.10.2024.
u 14:22
Nova sjednica trebala bi se održati 13. studenog u jutarnjim satima, a tri suca vinkovačkog Općinskog suda, Ivan Katičić, Antun Bušić i Iva Graovac raspravljat će o osnovanosti optužnice
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće vinkovačkog suda sastat će se 13. studenog kako bi raspravljali hoće li potvrditi optužnicu ili neće protiv bivšeg ministra Marija Banožića, doznaju 24sata. Ranija sjednica bila je odgođena, i to zbog nemogućnosti dolaska braniteljice Banožića. 

Podsjetimo, ta se sjednica trebala održati 6. studenog, a braniteljica je bila dostavila dokaz o spriječenosti, odnosno zbog toga što je imala prethodno zakazanu raspravu. Nova sjednica trebala bi se održati 13. studenog u jutarnjim satima, a tri suca vinkovačkog Općinskog suda, Ivan Katičić, Antun Bušić i Iva Graovac raspravljat će o osnovanosti optužnice. 

Inače, do nesreće je bilo došlo kada je Banožić iz smjera Vinkovaca vozio automobilom prema Županji. U optužnici se navodi kako je vozio neprilagođenom brzinom te je za vrijeme pretjecanja kolone prešao u suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost, a potom i udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, u kojem je bio 41-godišnjak koji je poginuo na mjestu. 

Inače, nedavno je Banožićeva obrana zatražila da se zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024. izdvoji, no to je bilo odbijeno. Uz to, Banožić nakon odlaska s dužnosti nije pravodobno podnio imovinsku karticu, no on ipak neće biti kažnjen jer je bio u teškoj prometnoj nesreći, potvrdilo je ranije Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Uzorci krvi i urina stižu u Zagreb na analizu, Olujić: 'Banožićeva kazna ovisi o nizu faktora'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.