USMRTIO ČOVJEKA KOD VINKOVACA

Optužnica protiv Banožića još nije potvrđena: Odgođena sjednica zbog 'spriječenosti braniteljice'

Zadar: Ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukov
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
17.10.2024.
u 14:30

Predsjednik optužnog vijeća će, u dogovoru s ostalim članovima vijeća, predložiti sjednicu vijeća za drugi termin, objasnio je sud

Bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je u studenom lani skrivio prometnu nesreću kod Vinkovaca u kojoj je poginuo jedan muškarac, zatražio je odgodu zakazane sjednice o osnovanosti optužnice protiv njega koja je bila zakazana za 6. studenog, a sud mu je to i odobrio. Naime, Banožić je odgodu sjednice optužnog vijeća zatražio zbog ''spriječenosti njegove braniteljice'' prethodno zakazanom raspravom, o čemu su dostavili i dokaz. 

- Predsjednik optužnog vijeća će, u dogovoru s ostalim članovima vijeća, predložiti sjednicu vijeća za drugi termin - objasnili su sa vinkovačkog Općinskog suda za 24sata. To znači da optužnica neće biti potvrđena ni godinu dana nakon nesreće koja se inače dogodila 11. studenog, u ranim jutarnjim satima. 

Inače, do nesreće je bilo došlo kada je Banožić iz smjera Vinkovaca vozio automobilom prema Županji. U optužnici se navodi kako je vozio neprilagođenom brzinom te je za vrijeme pretjecanja kolone prešao u suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost, a potom i udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, u kojem je bio 41-godišnjak koji je poginuo na mjestu. 

Inače, nedavno je Banožićeva obrana zatražila da se zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024. izdvoji, no to je bilo odbijeno. 

>> FOTO Banožić usmrtio oca dvoje djece, Plenković ga ekspresno smijenio

Zadar: Ministar Banožić sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukov
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije