Koprivnica

Grad pogoduje tvrtkama koje ne isplaćuju plaće radnicima

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Grad pogoduje tvrtkama koje ne isplaćuju plaće radnicima
31.07.2014.
u 14:00
Iz proračuna se sufinancira najam prostora, savjeti, izrada planova...
Pogledaj originalni članak

Nedugo nakon objave popisa poduzeća i poduzetnika koji ne isplaćuju plaće radnicima, tzv. Mrsićeve liste srama, vijećnik koprivničkih laburista Darko Tetec upozorio je gradsku vlast kako pogoduje nekim poduzećima koja se nalaze na tom popisu.

Najam za kunu

To čini posredstvom gradske tvrtke Koprivnički poduzetnik, koja nudi izrazito povoljnu cijenu najma poslovnog prostora (jednu kunu za cijeli prostor u prvih šest mjeseci), nudi besplatne savjete, jeftinu izradu poslovnih planova, što se sve (su)financira s milijun kuna iz gradskog proračuna.

- Smatram da građani Koprivnice ne mogu sufinancirati poduzeća koja ne ispunjuju obveze prema radnicima, a ti radnici su ujedno i građani Koprivnice. Netko je u Koprivničkome poduzetniku trebao voditi brigu o tome, pa da takve tvrtke ne koriste beneficije - rekao je jučer Tetec.

Samo ako propadnu...

Martina Golčić, direktorica koprivničkog poduzetnika jučer je, pak, kazala kako se jednom mjesečno sastaju s poduzetnicima koji koriste njihove usluge te s njima razgovaraju o poslovanju. Uvida u njihovu poslovnu dokumentaciju nemaju.

- Raskid suradnje reguliran je isključivo zbog neplaćanja najma za prostor. Za ostala dugovanja prema državi - blokade ili stečaj - nemamo regulirane sankcije - izjavila je ona i dometnula kako Koprivnički poduzetnik dosad nije otkazao potporu nijednom poduzeću, osim onima koja su to sama tražila.

Zanimljivo je da u toj gradskoj tvrtki zapravo i ne znaju koji su njihovi klijenti na “listi srama”. U odgovoru na naša pitanja M. Golčić spominje poduzeća ITI partneri te Dizajnerko i obrt Likorp, iako potonjeg i nema na listi objavljenoj na službenim stranicama Porezne uprave, ali izostavlja tvrtku Klime Posavec, koja se na popisu neisplatitelja plaća nalazi. Kako bilo, za ona poduzeća za koja znaju da imaju poslvnih problema u Koprivničkom poduzetniku kažu da će pričekati njihov oporavak i otkazati im potporu samo ako - propadnu.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zac111
22:50 31.07.2014.

kakve ova ima veze s poduzetnoscu.pa presla je s bazena koji je ostao u gubicima tu na druge gradske sdp jasle koje placaju gradani a oni se ponasaju ko da je to njihova firma.za ovog nadobudnog jaksica da ne govorim.e sad za nadolazece izbore: da hdz ima skolovanijeg,popularnijeg predsjednika u kc bi moglo biti rošade nakon dugo vremena.