60.000 više nego 2023.

Broj izbjeglica u Njemačkoj dosegao novi vrhunac

FILE PHOTO: Migrants queue at the arrival centre for asylum seekers at Reinickendorf district in Berlin
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS
1/3
20.09.2024.
u 21:32

Oko 3,48 milijuna izbjeglica s različitim vrstama boravišnih dozvola živjelo je u Njemačkoj krajem lipnja 2024., što je otprilike 60.000 više nego krajem 2023.

Broj izbjeglica koji žive u Njemačkoj dosegao je novi vrhunac ove godine, pokazuju vladini podaci objavljeni u petak. Oko 3,48 milijuna izbjeglica s različitim vrstama boravišnih dozvola živjelo je u Njemačkoj krajem lipnja 2024., što je otprilike 60.000 više nego krajem 2023.

Jedna trećina tih izbjeglica došla je iz Ukrajine. Broj također uključuje neke pojedince koji su obavezni napustiti Njemačku, ali ostaju u zemlji prema politici tolerancije koja pokriva niz situacija, kao što su bolest, nedostatak osobnih dokumenata ili osobe čija djeca imaju boravišnu dozvolu, piše Deutsche Welle.

Statistički podaci objavljeni su kao odgovor na zahtjev socijalističke ljevičarske stranke u parlamentu, a prvi ih je prenio list Neue Osnabrücker Zeitung. Tema broja tražitelja azila nedavno je postala središte političkih rasprava, ne samo u Njemačkoj već i u širem europskom kontekstu.

Zastupnica Ljevice Clara Bünger, koja je podnijela zahtjev za statistikom, istaknula je da izbjeglice čine samo 4% ukupnog stanovništva, pri čemu su neki u zemlji već desetljećima. Ona je naglasila da su ti podaci u suprotnosti s prikazom navodne "izvanredne situacije". Bünger je dodala da takvo zastrašivanje skreće pažnju s pravih društvenih problema, koristeći strah kako bi se izbjeglice prikazalo kao žrtvene jarce.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Policijski psi i duge cijevi: Ovako sada izgleda prelazak njemačke granice

FILE PHOTO: Migrants queue at the arrival centre for asylum seekers at Reinickendorf district in Berlin
1/18

Komentara 1

OO
Ooooooopići
21:48 20.09.2024.

Kamione i deportacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije