više radnih mjesta

Grad Sisak smanjit će ABS-u komunalije ako zaposli više ljudi

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Grad Sisak smanjit će ABS-u komunalije ako zaposli više ljudi
05.06.2012.
u 15:52
Ako ABS odluči graditi nove gospodarske objekte unutar Željezare, Grad je spreman odreći se 50% komunalnog doprinosa te bi u prvoj godini poslovanja talijanski koncern oslobodio plaćanja komunalne naknade.
Pogledaj originalni članak

Kako bi što više građana dobilo posao u sisačkoj Željezari, Grad Sisak spreman je odreći se dijela komunalnog doprinosa i komunalne naknade te tako smanjiti početne troškove novim ulagačima, talijanskoj tvrtki ABS.

Grad Sisak je na isti način izlazio u susret i bivšim vlasnicima Željezare, uključujući američki CMC te ruski Mečelj kojemu je pomogao mjerama radi kojih se odrekao 15 milijuna kuna.

Ako ABS odluči graditi nove gospodarske objekte unutar Željezare, Grad je spreman odreći se 50% komunalnog doprinosa te bi u prvoj godini poslovanja talijanski koncern oslobodio plaćanja komunalne naknade, dok bi sljedeće tri godine ABS plaćao 75%, 50% te 25% komunalne naknade. Tako bi u četiri godine uštedjeli više od 12.5 milijuna kuna. Grad je uz to pripremio i petogodišnji plan obnove dotrajale vodoopskrbne i odvodne infrastrukture u krugu Željezare, a to je projekt vrijedan 20 milijuna kuna.

– Pozdravljamo nove ulagače. Želimo snažno stimulirati proizvodnju u sisačkoj Željezari. Zbog toga smo novom ulagaču odlučili izaći maksimalno u susret, jer je Sisku potrebno svako radno mjesto. Uvjereni smo da će ove mjere omogućiti brže stvaranje većeg broja novih radnih mjesta za naše sugrađane, a ulagačima omogućiti konkurentniju proizvodnju – izjavio je gradonačelnik Dinko Pintarić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BA
baniček
20:58 05.06.2012.

ovo društvo je uređeno danas kao neka kvazi-kapitalistička verzija korumpiranog socijalizma u kojem je SVIMA u interesu da spašavaju one druge, jer je aparat uštiman tako da svi upetljani imaju korist od tuđe korupcije...i tak če bit do nekog novog većeg rata, možemo mjenjat ljude ali 'pravila igre' se znaju...

IB
istina_boli
06:42 06.06.2012.

Znam, znam, istina boli, ali ne kreiram ju ja pa ju ne mogu ni promjenit.

BR
brownie
12:37 06.06.2012.

kad će već jednom ti izbori