NAGRADNA IGRA

Građani šalju Poreznoj upravi račune: U prvih tjedan dana provjereno 120 tisuća računa

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Građani šalju Poreznoj upravi račune: U prvih tjedan dana provjereno 120 tisuća računa
16.07.2024.
u 14:41
Nagradna igra se odvija kroz šest kola sve do 31. prosinca ove godine, a mogu se osvojiti vrijedne nagrade.
Pogledaj originalni članak

Odličan odziv građana zabilježili su Ministarstvo financija i Porezna uprava u nagradnoj igri 'Bez računa se ne računa'. U prvih tjedana dana u nagradnoj igri je sudjelovalo osam tisuća građana, a provjerne je 120 tisuća računa. Nagradna igra se odvija kroz šest kola sve do 31. prosinca ove godine, a mogu se osvojiti vrijedne nagrade.

- U prvih tjedan dana nagradnog natjecanja provjereno je preko 120 tisuća računa, a u natjecanju sudjeluje preko 8 tisuća natjecatelja što pokazuje interes građana za sudjelovanjem u natjecanju kojim pridonose transparentnosti i urednom poslovanju.

Prema analizi vrste djelatnosti, najviše se, očekivano, skeniraju računi iz djelatnosti trgovine na veliko i malo te popravak motornih vozila i motocikala 67 %. Na drugom mjestu je djelatnost pružanja smještaja te priprema i usluživanja hrane 15 %, a na trećem mjestu računi iz djelatnosti prerađivačke industrije 11 %.

VEZANI ČLANCI

Dostupna je poboljšana verzija aplikacije mPorezna s novim uputama korisnicima kako bi se olakšalo skeniranje QR kodova s neispravnim ulaznim vrijednostima. Ažuriranu aplikaciju je moguće preuzeti na platformama Google Play Store, App Store i AppGallery.
Podsjećamo da se nagradno natjecanje odvija kroz 6. kola do 31. prosinca 2024. i da u svakom možete osvojiti vrijedne nagrade od 2.000, 3.000 ili 5.000 eura, a glavna nagrada od 20.000 eura čeka sudionika s najviše bodova kroz svih 6 kola.

Stoga pozivamo sve građane da se priključe nagradnom natjecanju i tako doprinesu izgradnji pravednijeg i fiskalno odgovornijeg društva, jer vaše sudjelovanje nije samo igra. Više informacija o pravilima i načinu sudjelovanja dostupno je na službenim stranicama Nagradnog natjecanja i kroz aplikaciju mPorezna. Zapratite nagradno natjecanje i na društvenim mrežama Facebook i Instagram - stoji u priopćenju.

VIDEO Evo kako je tekao atentat na Trumpa: U trenutku napada govorio o migraciji, Tajna služba objavila detalje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

EJ
ejStef
15:17 16.07.2024.

Je, a što sad, treba skupiti za tu silnu vojsku niš koristi birokrata. Lijepo su im se prije izbora povisile plaće, sada ih treba i isplatiti... Vidimo da se polako smanjuje subvencija na gorivo, vjerojatno neće biti produljenja niti subvencija na struju i plin, treba skupiti te dodatne milijarde. Zato i ide novi prijedlog poreza na nekretnine, idu i novi porezi na zrak... No, dok to ne dođe, treba nekako "premostiti" taj period. Ne može se više niti obveznicama skupiti dovoljno. Porezna presija je uvijek efikasno rješenje.