"srđ je naš"

Građani dali zeleno svjetlo referendumu u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavić/PIxsell
Građani dali zeleno svjetlo referendumu u Dubrovniku
17.07.2012.
u 11:52
Gotovo dvije trećine Dubrovčana i ne podržava gradnju golf-igrališta s vilama i apartmanima na Srđu, a inicijativa ''Srđ je naš'' uživa podršku čak 66 posto Dubrovčana
Pogledaj originalni članak

Čak 77 posto Dubrovčana smatra da gradonačelnik Andro Vlahušić mora raspisati referendum o prijedlogu projekta golf-igrališta s vilama na Srđu. Pokazalo je to istraživanje agencije GFK koje je naručio Heinrich Böll Stiftung – Ured za Hrvatsku.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 400 ispitanika polovicom lipnja. U slučaju raspisivanja referenduma, 85 posto ispitanika izjavilo je da bi mu pristupilo. 

Gotovo dvije trećine Dubrovčana i Dubrovkinja ne podržava gradnju golf-igrališta s vilama i apartmanima na Srđu. Građanska inicijativa ''Srđ je naš'' prema rezultatima ankete uživa podršku čak 66 posto Dubrovčana.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TV
tvrtko3
15:16 17.07.2012.

Nema nama pomoći. Zatucan narod. Htjeli bi sezonu tokom cijele godine, akada je to donekle moguće sprovesti onda smo protiv. Dozvoljavamo da nas par zgubidana iz raznoraznih udruga manipulira. A kao kriza je , nema se gdje raditi, sezona traje 3 mjeseca a da i najvažnije, nismo mi protiv stranog kapitala ali bolje da ne dođe.

PU
pusrane
15:55 17.07.2012.

janbolje je ništa, leć ispod smokve i čekat da ti smokva padne u usta....

VT
Vatroslav-Tudor
20:44 18.07.2012.

Ma da....neka se sve izbetonira do zadnjeg kvadratnog metra pa cemo vidjeti koliko ce turista doci. Neki bi ljudi svu ljepotu Hrvatske prelili sa betonom i prodali sve za kunu vise. Dubrovnik bez divljine Srdja nije Dubrovnik. Cak se je dio Vlastele 1910 odselio jer nije mogo vise trpiti unakazivanje krajolika a sta bi tek rekli da vide danasnju divlju gradnju.