SLAVONSKI BROD

Gradonačelnik Duspara i HSP protiv ulaska RH u EU

Foto: 'Ivica Galovic/VLM'
Gradonačelnik Duspara i HSP protiv ulaska RH u EU
22.02.2011.
u 14:13
Dok je situacija ovakva da se u EU mora ući pošto-poto, ja ću osobno biti protiv ulaska u EU, kazao je M. Duspara
Pogledaj originalni članak

Na izravan upit vijećnika Roberta Lujića iz SDP-a na sjednici Gradskog vijeća da se očituje o nedavno javno iznijetom stavu svoje stranke HSP da RH ne treba ući u EU, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, inače novoizabrani predsjednik Glavnog stana stranke, kazao da će biti protiv ulaska u EU u uvjetima rasprodaje nacionalnih bogatstava i svega što imamo i kada se hrvatskim generalima sudi za nešto što nije bilo, a drugi se slobodno šetaju prostorima bivše države.

- Imamo, primjerice, situaciju da smo Mađarima prodali Inu, pa sada mogu kopati po našem moru, a mi kao domicilni narod nemamo pravo intervenirati ni na što. Doista ne znam što bismo dobili ulaskom u EU, ima država koje nisu ušle u EU i vrlo dobro žive i posluju i izuzetno su zadovoljni kao narodi jer nisu ništa izgubili od svoje osobnosti i ekonomske neovisnosti. Dok je situacija ovakva da se u EU mora ući pošto-poto i sakriti da je ova država opljačkana i dok se prozivaju i sude branitelji koji su odležali u srbijanskim kazamatima ja osobno bit ću protiv ulaska u EU, kazao je M. Duspara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

MA
maraosta
15:48 22.02.2011.

Europska unija je imperijalistička,neoliberalna,proturadnička i protunarodna federacija enormnih troškova.Europska unija je nelegalna država.

KU
kumajela
22:55 22.02.2011.

Najžalosnije je kad vidim kako crkva podržava tu ludu ideju.

MA
maraosta
15:26 22.02.2011.

Zastupnici koje država članica izabere ne zastupaju interese te države nego interese nadnacionalnih europskih stranaka kojima pripadaju.Zakoni EU su iznad zakona država članica.Zabranjeno je slušati bilo kakve savjete iz država iz kojih potječu.