'lopovi su postali drski'

Grbin: Gospodo iz HDZ-a, ako ste face, raspišite parlamentarne izbore

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.10.2021.
u 12:41
- Da oporba jučer nije reagirala, morala bi se poništiti rasprava na plenarnoj sjednici Sabora. To je sramota - kazao je Grbin
Pogledaj originalni članak

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav ustvrdio je da su sjednice Odbora za medija na kojima se odlučivalo hoće li Robert Šveb biti kandidat za glavnog ravnatelja HRT-a bile neregularne.

- Odbor je utvrdio da prijedloga u osnovi nije niti bilo i da ono što je Odbor za medije uputio u proceduru nije valjano. To znači da je oporbena akcija jučer ustvari bila zaštita pravnog poretka ove zemlje. MI smo jučer spriječili da se u Saboru raspravlja o nečemu o čemu se nije smjelo raspravljati. Moram reći da je izuzetno bitno da se to dogodilo jer glavni ravnatelj HRT-a ne samo da definira kako će funkcionirati javni medijski servis, već upravlja i s više od milijardu kuna koje dolaze iz džepova hrvatskih građana koji plaćaju pristojbu - rekao je nakon sjednice Odbora Peđa Grbin.

- Oporbena akcija rezultirala je plodom. Sjednica Odbora za medije će se morati ponovno održati i na njoj će se ponovno raspravljati sve stvari koje govore da je i sam natječaj protuzakonit, da je osoba predložena u sukobu interesa i nadam se da će rezultirati jedinom suvislom odlukom, a to je da se izbor glavnog ravnatelja HRT-a poništi - dodao je Grbin te naveo kako će daljnji koraci oporbe ovisiti o tome što se bude događalo na Odboru za medije.

- Da oporba jučer nije reagirala, morala bi se poništiti rasprava na plenarnoj sjednici Sabora. To je sramota - kazao je Grbin te se osvrnuo na presudu HDZ-u. 

- Minimum, ne samo Plenkovića, nego svih koji su imali ulogu u onome što se događalo, je da se ispričaju što su iz džepova hrvatskih građana izbili desetke milijuna kuna. To je minimum osobne odgovornosti i minimum morala, to je minimum poštenja. U zemljama demokracije u kakve se mi ugledamo, u ovakvim se situacijama raspisuju parlamentarni izbori. Onda gospodo iz HDZ-a, ako ste face i ako ste uvjereni da se ovo na vas neće odraziti, raspišite te izbore pa neka građani odluče tko je kriv za milijune koji su ukradeni - kazao je Grbin. 

Komentirao je i izjavu premijera Plenkovića koji ga je nazvao tiraninom i diktatorom.

- Od Andreja Plenkovića ništa me ne može uvrijediti niti povrijediti, ali mogu mu reći da su lopovi postali drski - poručio je Grbin.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar gulag
gulag
13:06 15.10.2021.

Ovaj Grbin je totalno lud! Poziva na izbore na kojima bi bio pometen! Ne bi osvojio ni jedno saborsko mjesto.

TA
Tackrla
12:47 15.10.2021.

Nije bas da volim hdz no ovaj je dno dna. Unistio vlastitu stranku zbog povrijeđenog ega

EL
eltax
13:00 15.10.2021.

Budi sretan da nisu izbori, ne bi prošao izborni prag