Nakon dvije godine na Iblerovu trgu

Grbin: U HDZ-u žive u oblacima, kao da ništa ne kupuju iz svog džepa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Peđa Grbin govorio je o rastu cijena, referendumu i drugim aktualnim temama
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: 12. izborna konvencija Foruma mladih SDP-a
13.06.2022.
u 17:29
SDP će u Sabor uputiti prijedlog reforme izbornog zakonodavstva koja će osigurati da glas svuda u Hrvatskoj vrijedi jednako.
Pogledaj originalni članak

Nakon dvije godine održavanja sjednica online zbog korone Glavni odbor SDP-a sastao se u nedjelju uživo na Iblerovu trgu. Glavna tema – borba s inflacijom. U Hrvatskoj se teško živi bez obzira na to što, kazao je lider stranke Peđa Grbin u svom govoru, inflacija nije direktno proizvod Hrvatske, već posljedica pandemije i rata u Ukrajini.

No bez obzira na to, rekao je Grbin, može se napraviti jako puno da posljedice za građane budu što manje te uputio kritiku vladajućem HDZ-u da nije svjestan što se u zemlji događa.

– Jučer je jedna stranka imala opći sabor i, dok ih gledaš, čini ti se kao da žive u oblacima, kao da oni koji vode tu stranku nisu imali potrebu bilo što kupiti i platiti iz vlastitog džepa, kao da nisu vidjeli što se dogodilo s režijama, s cijenom kruha, brašna, ulja, goriva, energenata i svega što je ljudima potrebno za normalan život. Mi u SDP-u nismo takvi, dva puta u ovoj godini pokazali smo što odgovorna i ozbiljna država može napraviti kako bi pomogla ljudima, jer u ovom trenutku borba s inflacijom i rastom cijena morlitike – kazao je Grbin.

Glavni odbor je raspravljao i o konvenciji koja stranku čeka u rujnu, o reformi zdravstvenog sustava te radnog i izbornog zakonodavstva. Kako je Grbin najavio, SDP će u Sabor uputiti prijedlog reforme izbornog zakonodavstva koja će osigurati da glas svuda u Hrvatskoj vrijedi jednako.

VIDEO: Zagreb: Dojava o bombi u Arena centru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
20:09 13.06.2022.

Pa zar ovaj Grbin još nije uhapšen za primanje novca za lažno prebivalište - kaže da je vratio a ne želi reći kome je vratio - ma laže kao i svaki ljevičar - moralna nakaza dokazano nesposobna za išta, osim za traženje ostavki i lupetanje gluposti

EL
eltax
18:56 13.06.2022.

Javila se moralna vertikala

PE
Pendrek57
18:27 13.06.2022.

I opet taj Pedjo. Od njega nista pametnog.