MINISTAR UPOZORIO

Grlić Radman: U BiH jača unitarizam i separatizam. Potezi i izjave koje su odjek iz 90-tih moraju prestati

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković sa suradnicima obišao 43. međunarodni sajam knjiga Interliber
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
15.11.2021.
u 11:07
Grlić Radman je upozorio da se stanje na zapadnom Balkanu pogoršava i da se povećavaju podjele
Pogledaj originalni članak

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman upozorio je u ponedjeljak da unitaristički i separatistički pristupi u Bosni i Hercegovini dovode do nestabilnosti te da je ključno držati se načela jednakosti konstitutivnih naroda.

“U BiH imamo jačanje unitarizma i separatizma i rast nestabilnosti. Ključ za rješenje je poštivanje načela jednakosti konstitutivnih naroda. Reforma izbornog zakonodavstva je ključno strateško pitanje i tu nam je potreban hitni napredak”, rekao je Grlić Radman prije početka sastanka ministara vanjskih poslova država članica, na kojem je zapadni Balkan jedna od tema.

Grlić Radman je upozorio da se stanje na zapadnom Balkanu pogoršava i da se povećavaju podjele.

“Politika proširenja ostaje ključ rješenja, treba nam snažan politički pristup i to jedini način da se ide naprijed”, dodao je hrvatski ministar.

Izrazio je zabrinutost zbog razvoja situacije u zemljama zapadnog Balkana, ističući da je nužno sačuvati teritorijalni integritet tih zemalja i demokraciju.

“Potezi i izjave koje su odjek iz 1990-tih moraju prestati. Svako miješanje izvana i iznutra nije prihvatljivo”, rekao je Grlić Radman.

>> VIDEO Apsurdna pravila: Od sutra uhićenik može na sud bez potvrde ili testa, ali policajac ne

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:04 15.11.2021.

Grlić Radman: U BiH jača unitarizam i separatizam a kod nas u Hrvatskoj jačaju domoljubni banditizam i balkanski panslavizam.

SI
sisavac
11:45 15.11.2021.

pa i kod nas je tako! jedan dio politike bi čvrstu centraliziranu državu, drugi dio jače županije, regije. u neka sela, dijelova gradova, niti više možeš, to je već posebna 'republika'. to imaju i drugi, oni to zovu ljepše, no-go zone. bosna ko bosna, nikad bez stranog tutora u ovim granicama nije funkcionirala, pa neće ni dalje. nema problema. običan narod to ne zanima, njemu je kruh u glavi najvažniji, čak više nije važna ni ruka koja 'daje' kruh.