MILANOVIĆ I DALJE NAJPOPULARNIJI

HDZ i dalje stranka s najviše podrške, a raste broj onih koji smatraju da idemo u pogrešnom smjeru

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Plenković i suradnici nazočili na svečanosti obilježavanja 33. godišnjice HDZ-a u Rijeci
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Izjave predsjednika Zorana Milanovi?a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Plenković i suradnici nazočili na svečanosti obilježavanja 33. godišnjice HDZ-a u Rijeci
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Izjave predsjednika Zorana Milanovi?a
24.02.2023.
u 22:10
Najnegativniji političar, po mišljenju 76 posto ispitanika, je Milorad Pupovac. Slijede ga Gordan Jandroković s 60 te Andrej Plenković s 59 posto. Četvrti je Hrvoje Zekanović s 58 posto, top pet zatvara Zlatko Hasanbegović s 56 posto.
Pogledaj originalni članak

Prema istraživanju Crobarometar, značajnijih promjena u podršci vodećim strankama ovog mjeseca nije bilo, javlja Dnevnik.hrHDZ-u bi povjerenje dalo 29,3 posto birača. SDP i dalje drži drugo mjesto s 12,2 posto potpore. Na trećem mjestu je MOST koji bi na listiću zaokružilo devet posto ispitanika. Možemo je i ovaj mjesec na četvrtom mjestu s 8,6 posto podrške. Iza njih slijedi Domovinski pokret s 5,7 posto podrške, dok Centar ima 2,8 posto podrške. HSS i HSU dijele mjesto s 1,7 posto. 

Stranka umirovljenika ima 1,6 posto. Fokus, HNS i IDS su na 1,5 posto potpore. Što se neodlučnih birača tiče, njihov je broj nešto manji u odnosu na mjesec prije. U veljači ih je 15,1 posto. Čak 70 posto ispitanih smatra da država ide u pogrešnom smjeru. To je četiri posto više u odnosu na siječanj. Njih 19 posto smatra da je smjer dobar, dok 11 posto ispitanika ne zna u kojem smjeru idemo.

Podršku radu Vlade izrazilo je 28 posto ispitanih, a 63 posto ih ne podupire. Kao vodeći problem u Hrvatskoj najviše ih je istaknulo korupciju i kriminal. Na pitanje misle li hoće li Vlada riješiti ove probleme, 73 posto ispitanika izjasnilo se da neće. 22 posto da hoće. Pet posto njih ne zna. Prvi na ljestvici po pozitivnom dojmu s 48 posto opet je predsjednik Zoran Milanović, iako mu je podrška u blagom padu. Ima ju od 38 posto ispitanika. Drugi po pozitivnom dojmu je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević s 42 posto, a iza njega Božo Petrov s 41 posto podrške. Slijedi Ivan Penava s 38, a nakon njega Andrej Plenković s 34 posto podrške.

Foto: Nova TV

Najnegativniji političar, po mišljenju 76 posto ispitanika, je Milorad Pupovac. Slijede ga Gordan Jandroković s 60 te Andrej Plenković s 59 posto. Četvrti je Hrvoje Zekanović s 58 posto, top pet zatvara Zlatko Hasanbegović s 56 posto. Među aspektima života u Hrvatskoj najbolje je ocijenjena sigurnost građana te obrazovni sustav, a najlošije rad političara te rad sudova.

VIDEO: Milanović o zabrani koncerta: 'Mene bole kosti od te muzike, ali pola HDZ-a ih sluša'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BU
burza
08:44 25.02.2023.

Po kojem kriteriju biraju ispitanike jer ispitaju stalno jedne te iste evo mene jos nikad nisu zvali za te ankete i sta je sa onima koji su zabranili pozive

DU
Deleted user
22:49 24.02.2023.

Kad bi ovo bila istina onda bi to znacilo da smo neizljecivo bolesna nacija, pedja grbin 20%?!? Tko bi dao da ga vodi taj covjek. Daleko sam o plenkoviceve politike ali on bar zna uvjetlivo sr.t Ali ovaj lik je ko iz alan forda.i da njemu svaki peti glasac daje glas?!?

SR
sršen
22:35 24.02.2023.

ruski štakor najpopolarniji - koja uvrnuta zemlja