NIJE ZA ZABRANE

Milanović o zabrani koncerta: 'Mene bole kosti od te muzike, ali pola HDZ-a ih sluša'

Zagreb: Zoran Milanović dao je izjavu medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
24.02.2023.
u 12:52

– To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce – rekao je predsjednik Milanović

Predsjednik Zoran Milanović nakon obilježavanja 29. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije „Sveti Valentin“ u vojarni „1. hrvatski gardijski zbor“ na Tuškancu komentirao je zabranu turbo-folk koncerata u Puli i Osijeku. Naime, gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je da se u pulskom Domu sportova 25. ožujka održi koncert Duška Kulića, Dragana Kojića, Ane Bekute i Zorane Mićanović pa je koncert trebao biti prebačen u Osijek, no osječki gradonačelnik Ivan Radić odmah je to zabranio. Predsjednik Milanović je kazao kako ne voli tu glazbu i da mu je uvijek išla na živce. 

– To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika jest da to ne daju jer će tamo biti cajke. E, sad. Imali smo i koncert Thompsona u Puli prije deset i više godina, pa su isto neki raspravljali o tome. Ali, ne volim tu kulturu isključivanja, ne bih zabranjivao. I dalje imate ljude koji vole gu glazbu, pa pola HDZ-a ih sluša – rekao je predsjednik Milanović.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić jučer je pak objavio kako se koncert neće održati u gradskom prostoru Osijeka.

"Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisli o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo", rekao je Radić. Istaknuo je da je Osijek srednjoeuropski grad koji ima naglašenu europsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju istočne Hrvatske "Osječkog ljeto kulture" koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi.

VIDEO Ovo nije prva zabrana koncerta u Puli. Thompsonu nije dopušten nastup u Areni 2008. godine

Komentara 57

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
13:10 24.02.2023.

Sto će sada jadni Deks, gdje će slušati Malog mrava?

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
13:46 24.02.2023.

U pravu je. Pola HDZ-a i 100% njihove mladeži sluša to balkansko cajkaško smeće. Ako je to kriterij onda su oni najveći Jugoslaveni i jugonostalgičari. Ali ne samo po tome.

RO
RogaBabaroga
15:27 24.02.2023.

podržavam gradonačelnika Pule 💯 %

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije