afera odlagalište Antunovac

HDZ: Kaznene su prijave podnesene još 2006., što je s njima?

Foto: Pixsell
HDZ: Kaznene su prijave podnesene još 2006., što je s njima?
26.11.2013.
u 15:07
Sramotno je da je predsjednik arbitražne komisije Hrvoje Sikirić ujedno i član Gospodarske komore Austrije, upozorio je HDZ-ov Damir Kramarić govoreći o nastavku afere za nikad izgrađen deponij u Antunovcu
Pogledaj originalni članak

Ne jenjava bura zbog presude arbitražnog suda u sporu oko nikad izgrađenog odlagališta otpada u Antunovcu pokraj Osijeka. Pet slavonskih gradova dužno je, podsjetimo, isplatiti 80 milijuna kuna odštete zbog nerealiziranog posla austrijskim tvrtkama Strabag i Saubermacher. Podneseno je još 2006. nekoliko kaznenih prijava, a HDZ i Zeleni Hrvatske apelirali su na Državno odvjetništvo da se "prihvati posla".

– Sramotno je da je predsjednik arbitražne komisije Hrvoje Sikirić ujedno i član Gospodarske komore Austrije te je kao takav zbog sukoba interesa trebao biti izostavljen iz ovog slučaja – smatra Damir Kramarić, čelnik osječkog HDZ-a. Kaznena je prijava podnesena protiv Sikirića, ali i njegova kolege suca arbitra Siniše Petrovića.
Prijavljeni su najprije ravnatelj i članovi Upravnog  vijeća ZOIS-a te potpisnici sporazuma, a 2012. godine ispisana je i protiv organizirane skupine i Ivana Domanovca, Nede Cepić, Damira Klasičeka i Adolfa Rauscha.

– Kaznene prijave podignute su na vrijeme, tako da ništa ne može otići u zastaru, a svoje argumente temelje na činjenici da je ZIPOS, odnosno STRABAG trebao ishoditi građevinsku dozvolu. No, sada se ispostavlja da postoji nekakav aneks ugovora koji nitko nije potpisao, a prema kojem je ZOIS trebao ishodovati građevinsku dozvolu – rekao je.

– Samo godišnje kamate u ovom slučaju iznose 7,5 milijuna kuna. Pozivam sve slavonske saborske zastupnike da brane Slavoniju, a Vladu da se zauzme za naše gradove budući da je pronašla i novac za spas različitih banaka i brodogradilišta – poručio je Zdravko Peko, predsjednik Zelenih Hrvatske.

Oporba i vlast, spomenimo, ujedinjeni su u bici da se Osijek, Beli Manastir, Županja, Vinkovi i Vukovar oslobode plaćanja odštete koja bi ih, uvjereni su, zavila u crno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
satar
22:00 26.11.2013.

Slavonija je svejedno u crnom