HDZ: Utvrde u Konavlima, Župi i Primorju

12.11.2008.
u 15:14
Pogledaj originalni članak

DUBROVNIK – HDZ-ovi načelnici u Konavlima, Župi i Primorju teško da će uopće imati protukandidate na predstojećim lokalnim izborima. Naime, načelnici Luka Korda i Silvio Nardelli u svojim sredinama i nemaju pravu opoziciju. Nikola Dobroslavić u Primorju čak ima konkurente, ali je njihova snaga u najmanju ruku upitna.

Oponent pri HDZ-u
Korda u Konavlima vlada od početka, i to bez ozbiljnijega protukandidata. Na posljednjim izborima s njim se sučelio šef županijskog HSS-a Ivo Mujo, ali je Korda i tada osvojio apsolutnu vlast. Nakon što je Mujo postao državni tajnik u HDZ-ovoj Vladi, Korda je ostao i bez takvog protukandidata pa će za njega izbori zaista biti samo “tehnička stvar”.

U Župi je HDZ također na vlasti od uspostavljanja općine, gdje također nije imao ozbiljnu konkurenciju. Aktualni načelnik Silvio Nardelli slovi za jednog od najuspješnijih HDZ-ovaca u županiji pa gotovo sigurno neće imati problema s opozicijom.

U Primorju Dobroslavić, široj javnosti poznat po provedbi privatizacije Hotela Osmine čiji su vlasnici postali radnici, čak i ima konkurenciju. Na posljednjim izborima za mjesne odbore i gradske kotare HDZ i Dobroslavić izgubili su izbore u Slanome, centru općine, i to od Nezavisne liste Zorana Milića.

Protukandidat Milić
Upravo će Milić biti protukandidat Dobroslaviću, a navodno će ga podržati i SDP, HNS te HSS. Dobroslavić će stoga imati najteži posao kako bi osvojio još jedan mandat na čelu Primorja. Dakle, HDZ u susjednim općinama, osim u Primorju, neće imati težak posao da bi ostao na vlasti. Najveću će bitku voditi za župana, a kandidata još nisu odredili.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr