IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Akcija USKOK-a u više gradova: Privedeni Josip i Zoran Škorić, a razlog je osječka obilaznica

Osijek: Uhićen bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/2
21.09.2024.
u 11:49

Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

  • Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta objavio je u subotu da provodi akciju u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru
  • Večernji list doznaje da je uhićen Josip Škorić, bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta
  • Više informacija bit će objavljeno nakon ispitivanja osumnjičenika, najavio je USKOK

Tijek događaja:

11:50 - Josip Škorić u Hrvatskim cestama je zaposlen od 2005. godine, a prema imovinskoj kartici, na poziciji predsjednika Uprave bio je plaćen 4889,81 eura mjesečno. On i supruga zajedno imaju šest nekretnina u Osijeku, dionice u nekoliko kompanija i poveću ušteđevinu.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.


10:59 - Premijer Andrej Plenković odgovorio je na pitanja novinara o uhićenom Škoriću.

"Nemam nikakvih komentara. O svemu će se očitovati nadležna državna tijela", kazao je.


10: 22 - UŽIVO ispred Škorićeve kuće, javlja se Suzana Lepan Štefančić


9:46 - Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili, treća osoba koju je danas priveo USKOK je Sanda Bajtl. Uhićeni su zbog primanja mita, kako doznajemo, za osječku obilaznicu.


9:24 - Ukupno su uhićene tri osobe. Među njima osim Josipa Škorića, uhićen je i Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteks. Oni su rodbinski povezani. Identitet treće osobe u ovom trenutku nije poznato.


9:20 - Kako neslužbeno doznajemo, akcija je vezana za primanje mita.


9:15 - Večernji doznaje da je u novoj akciji USKOK-a uhićen Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC), u sklopu istrage oko malverzacija u toj državnoj cestarskoj tvrtki. Škorić je iznenada podnio ostavku krajem kolovoza ove godine.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.


8:55 - Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi PNUSKOK, javlja Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK). "Navedene radnje provode se na području Zagreba, Osijeka i Vukovara u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", navodi se u priopćenju.

O uhićenjima se oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.  "Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.  U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara.  Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta".

GALERIJA Turudić odlučio: Novi v.d. ravnatelja USKOK-a je Sven Mišković

Osijek: Uhićen bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić
1/20

Komentara 19

PO
Polarus
11:08 21.09.2024.

bez veze.. a koji hadzovac nije primio mito? dajte ime tog bisera ako postoji...

KR
Kraj
09:07 21.09.2024.

dali će ikad zaviriti u Hrvatske šume

RE
retfala
11:03 21.09.2024.

A Vrdoljak...?svi su redom bebe za tog bahatog lupeža...pročešljajte mu račune po svijetu,od kokošara do milijunaša...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije