AUSTRIJA

Heute: 12-godišnjak umro tri dana nakon cijepljenja protiv koronavirusa, rezultat obdukcije 'nejasan'

Foto: LISI NIESNER/REUTERS
FILE PHOTO: Vaccination box in Vienna
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
FILE PHOTO: People walk along a shopping street after the fourth full national coronavirus disease (COVID-19) lockdown was lifted, in Vienna, Austria, December 13
17.02.2022.
u 20:35
Kako se navodi, dan nakon cijepljenja dječak je doživio cirkularni kolaps nejasnog podrijetla, koji je prijavljen kao životno opasan.
Pogledaj originalni članak

Kako  danas javlja austrijski dnevni list “Heute”, 12-godišnji dječak iz savezne pokrajine Tirol umro je tri dana nakon što je cijepljen protiv koronavirusa cjepivom BioNTech / Pfizer. Isti izvor javlja da je obdukcija provedena kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, no da je rezultat “nejasan”, te će se poduzeti dodatne radnje za točno razjašnjenje što je izazvalo dječakovu smrt.

Prema izvješću austrijskog Saveznog ureda za sigurnost u zdravstvu (BASG) “prema  prijavljenom pretpostavlja se da se radi o nuspojavama nakon cijepljenja radi zaštite od COVID-a 19”. Kako se navodi, dan nakon cijepljenja dječak je doživio cirkularni kolaps nejasnog podrijetla, koji je prijavljen kao životno opasan. Liječnici su pokušali svim sredstvima spasiti život malog pacijenta, ali uzalud!. Dvanaestogodišnjak je preminuo tri dana nakon cijepljenja protiv korone.

“Heute” također navodi statističke podatke prema kojima je vidljivo da je do sada kod ukupno 518 pacijenata kod kojih su nuspojave nakon cijepljenja prijavljene kao “opasne po život”, njih 367 cijepljeno BioNTech/Pfizerom, 44 s Modernom, 83 s AstraZenecom, a 24 s Janssenom. Ukupno 152 osobe uspjele su se oporaviti. Još 366 drugih slučajeva se još rasvjetljava, navodi “Heute”.

VIDEO: Austrija uskoro ukida gotovo sve korona mjere. Od idućeg tjedna lakši ulazak u zemlju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AN
ante555
21:13 17.02.2022.

Ne mogu vjerovati da se pojavio clanak u kojem pise da je netko umro nakon cijepljenja ljudi moji jel to moguce. ili se vise istina ne moze skrivat?

DU
Deleted user
09:27 22.02.2022.

Budite ozbiljni,cjepivo sigurno nije moguci uzrok