Kolumna

HTV cipelari Milanovića, a štedi Karamarka i Josipovića

Foto: Marko Prpić/Pixsell
HTV cipelari Milanovića, a štedi Karamarka i Josipovića
08.09.2014.
u 14:00
Uvijek se u meni probudi novinarski ponos kada vidim da neko novinarsko pitanje zbuni političara koji onda poput utopljenika hvata dah kako bi se izvukao iz škripca...
Pogledaj originalni članak

Uvijek se u meni probudi novinarski ponos kada vidim da neko novinarsko pitanje zbuni političara koji onda poput utopljenika hvata dah kako bi se izvukao iz škripca. Takva provokativna pitanja uvijek su na rubu političke korektnosti, ali to je ona nevidljiva nit koja razdvaja prosječne novinare birokrate od punokrvnih tragača za istinom. U subotnjem Dnevniku očekivao sam uobičajenu zapisničarsku izjavu predsjednika Glavnog odbora SDP-a, ali je sve promijenila jedna novinarska upadica. Dok se Josip Leko hvalio okupljenim novinarima kako je sjednica Glavnog odbora protekla u potpunom suglasju, a sve to snimala kamera, Večernjakov novinar Marko Špoljar unio je dinamiku i svojevrstan šok kada je rekao: “Kao u pravoj partiji.”

Usporeni Leko napravio je dvostruku stanku koja je govorila više od bilo kojeg odgovora. Izvještaj o sjednici Glavnog odbora SDP-a bio je s pravom kritički intoniran. Milanovićeva ekipa nije ispunila očekivanja i ne treba je štedjeti. Ali mi se ne sviđa što HTV nema iste kriterije prema drugim političkim akterima. Primijetio sam da HTV u posljednje vrijeme nevoljko secira Tomislava Karamarka te da je servilan prema predsjedniku Ivi Josipoviću. Kako HTV-ovi urednici i novinari imaju nepogrešiv instinkt za prepoznavanje “znakova vremena”, vjerojatno su namirisali da će Josipović pobijediti na predsjedničkim, a Karamarko na parlamentarnim izborima. I sada ih napadno štede. Znači li to da HTV više neće kritizirati vodeće ljude u državi kada ode premijer Milanović?

PLUS

Zanimljiv prilog o limunu i medu koji su ove godine nevjerojatno skupi. Cijene su otišle u nebo pa ću dobro razmisliti hoću li se prehladiti ove zime.

MINUS

Marin Čilić ostvario je uspjeh karijere plasiravši se u finale US Opena. Bilo bi lijepo da smo njegov meč s Federerom mogli gledati na javnoj televiziji.

>>Skupa s tv kamerama, iz Račinovaca je otišla i svaka nada u obnovu kuća

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

AP
apolon
14:09 08.09.2014.

Stvarnost prepoznavanja "znakova vremena" je posve druge prirode od navedene..naime čitava priča oko kritičkog ili ( bolje rečeno ne kritičkog ) pristupa prema pojedinim političarima na HRT-u leži u činjenici da predsjednik dr.Ivo ima daleko veći utjecaj na HRT-u od Z. Milanovića!

SW
swimm
14:02 08.09.2014.

a kada ce na HRT-u dobiti otkaz onih 1000 ljudi viška???

DU
Deleted user
14:36 08.09.2014.

Naravno, Karamarko je kod Drazena svakodnevno na tepeti, a ostalo su samo kulise!!! po potrebi, dali je jugo ili bura!!!