SUKOB NAVIJAČA

Hrvatska Vlada oštro osudila nasilje u Ateni, Plenković objavio: 'Nazvao sam grčkog premijera'

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Hrvatska Vlada oštro osudila nasilje u Ateni, Plenković objavio: 'Nazvao sam grčkog premijera'
08.08.2023.
u 13:18
Dodaju kako očekuju da se istraže okolnosti te da se sankcioniraju svi odgovorni za navijačke obračune, smrt te ozljeđivanje navijača
Pogledaj originalni članak

"Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji preminulog mladića", naveli su u priopćenju poslanom medijima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazvao je grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje.

– Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije – poručuju iz Vlade.

Dodaju kako očekuju da se istraže okolnosti te da se sankcioniraju svi odgovorni za navijačke obračune, smrt te ozljeđivanje navijača. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana.

VIDEO Večernjakovi Karlo Ledinski i Robert Junaci komentiraju odgodu utakmice Dinama i AEK-a

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar Kajman
Kajman
14:16 08.08.2023.

Sve te huligane popisati, zabraniti im ulazak na stadione u Hrvatskoj, a proslijediti i drugima da učine isto. I razvaliti im novčane kazne zbog nanošenja štete ugledu RH. To nisu navijači to su najobičniji huligani od kojih se treba javno ograditi.

Avatar gusjenica
gusjenica
14:31 08.08.2023.

Ako je rečeno da se ne ide onda se ne ide. Od kuda im pravo, i koja je to glupost, ugrožavati klub za koji navijaš.

DU
Deleted user
14:48 08.08.2023.

Zašto teroriste nazivate huliganima?