Hrvatski top-modeli na rubu ili s druge strane zakona

Foto: Goran Stanzl
Hrvatski top-modeli na rubu ili s druge strane zakona
10.10.2009.
u 20:23
Splitska manekenka i starleta Ava Karabatić, koja je početkom godine zavela Ivana Balića, uhićena je zbog iznude novca od svojega profesora na fakultetu, kojega je opčinio njezin izgled.
Pogledaj originalni članak

I dok francuski rukometaš Nikola Karabatić (25) novac zgrće vlastitom linijom rublja i brine se o tomu da svaki mjesec ode na depilaciju, njegova dalja rođakinja iz Splita Ava Karabatić (21) ima ozbiljnijih problema.

Laka zarada

Splićanku, njezina dečka Špiru Miličića (24) i majku Sanju (39) zadarska je policija uhitila zbog sumnje da su ucjenjivali Avina profesora Živka N. (65) sa zadarskoga Filozofskog fakulteta, koji je studentici navodno slao neumjesne SMS-ove. Pod prijetnjom fizičkog obračuna i javnog kompromitiranja porukama, Špiro je u dogovoru s Avom i Sanjom od profesora u nekoliko navrata tražio novac.

Ucjenjivači su uz kaznenu prijavu privedeni istražnome sucu Županijskoga suda u Zadru. Sve troje priznali su djelomičnu krivnju, nakon čega su Ava i njezina mama puštene na slobodu, Špiri je određen jednomjesečni pritvor, a Živko N. s Odjela talijanistike tek treba biti saslušan.

Tako je starleta Ava, koja je javnosti postala poznata po pričama da je na jednu večer zavela rukometaša Ivana Balića, na krivi način pokušala unovčiti ljepotu. No, njezino lice i tijelo nisu joj pomogli pred zakonom, pred kojim su očito i ružni i lijepi jednaki. Kako ona nije prva manekenka kojoj je ljepota udarila u glavu, prisjetili smo se zgodnih lica kojima ni umiljate riječi i zavodljivi pogledi nisu pomogli da ne dobiju dosje.

Prijestupnice iza rešetaka

Najviše problema izazvala je Aleksandra Grdić (28). Njezino ime nedavno se našlo u optužnici protiv skupine dilera droge. Alex se riješila optužbi da je kupovala kokain. Prije nekoliko godina policija je u njezinu automobilu pronašla tablete za smirenje koje je posjedovala bez recepta, zbog čega je pokrenut postupak. U veljači 2008. skrivila je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno dvoje ljudi zbog čega je dobila dvije godine uvjetne kazne.

Jelena Urukalo (23) prenoćila je u makarskome zatvoru jer je ljetos bez vozačke dozvole i navodno pijana bježala policiji i zbog toga je dobila tromjesečnu zabranu vožnje. Slična nezgoda snašla je i Simonu Gotovac (24). Sa 1,5 promila alkohola u krvi mercedesom je u Vodicama pokosila cijeli drvored i navukla kaznu i bijes Vodičana.

Za razliku od navedenih prijestupnica koje su dobile kaznu, Nina Morić (33) uspjela se izvući bez nje, ali i prijeći državne granice i alarmirati i talijansku i švicarsku policiju, koje su je gonila zbog utaje poreza i pranja novca s bivšim suprugom Talijanom Fabrizijem Coronom.

Prije nekoliko godina Iva Jerković (28), pamte mnogi, premlatila je drugu djevojku ispred narodnjačkog kluba u središtu Zagreba. Posvađale su se navodno zbog muškarca iz mafijaškog miljea s kojim je godinu dana kasnije manekenka uhvaćena u prebrzoj vožnji. Nju je, međutim, također zakon zaobišao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

BA
baća45
10:14 11.10.2009.

Mihac \'\'seljaci\'\' su ti izgleda opsesija kad ih povežeš sa svakom temom pa i ovom. Kupi si komad zemlje ili iznajmi pa probaj kako žive seljaci. Ja sam probao jer sam odrastao na selu i vjeruj mi ne bi se time bavio ni za kakve poticaje.

BA
baća45
11:00 11.10.2009.

Slažem se u ovom dijelu o bezgrešnosti i pljuvanju, ne pljuju svi, nego ne odobravaju takav način zarade, ucjene, droga, prostitucija kriminal iako je svega toga bilo oduvijek. - Neki to samo govore na ružan način- ne znaju izraziti mišljenje pristojno.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
00:46 11.10.2009.

Fuj!