NAPUSTIO ŽIVI ZID

Hrvoje Runtić: Kao nezavisni zastupnik ulazim u Klub zastupnika Mosta

Foto: Davor Kibel/PIXSELL
Hrvoje Runtić: Kao nezavisni zastupnik ulazim u Klub zastupnika Mosta
22.09.2016.
u 06:58
Uz 13 mandata koje su osvojili na prijevremenim izborima, Mostov saborski Klub zastupnika uz Runtića sada ukupno broji 14 ljudi
Pogledaj originalni članak

Nakon što je napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, Hrvoje Runtić odlučio je kao nezavisni zastupnik pridružiti se Klubu zastupnika Mosta. Time taj klub raste na 14 zastupnika.

– Nakon mnogo promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke. Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati – kaže Runtić te dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva. Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

– Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujem da će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika – komentirao nam je jedan od osnivača Mosta Nikola Grmoja.

>> Runtić objasnio zašto se našao s Grmojom na kavi: 'Za hitni postupak u Saboru Mostu treba 15 ruku'. Grmoja: Spremni smo surađivati i sa Živim zidom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

NE
Neonacionalist
07:33 22.09.2016.

Ovo se zove krađa mandata jer je on osvojio mandat kao kandidat Živog zida i zahvaljujući njihovom brendu a ne kao nezavisni kandidat , ako se u međuvremenu razišao sa bivšom strankom onda je dužan vratiti mandat , nažalost ne zakonski ali to je jedino časno i moralno a s ovim postupkom dokazuje suprotno.

LI
lipa75
08:10 22.09.2016.

Pod hitno zakonom regulirati da je mandat vezan za stranku. Inače ćemo se nagledati političke prostitucije poput Runtića, Raškovića, Lovrinovića....

DU
Deleted user
09:04 22.09.2016.

Zašto bi ovo bili problemi za hDZ, što mijenja taj jedan mandat, pa niste li do jučer sugerirali i pisali da je RUntić igrač HDZ-a.