KRIŽALJKE U Međimurju borbu vode dva velika stranačka bloka

HSLS u županiji ide uz HDZ, a u Čakovcu uz SDP!

02.04.2009.
u 15:57
Pogledaj originalni članak

Vladimir Ivković, iz HDZ-a, Josip Grivec, iz HSLS-a, i Ivan Martan, iz HDSS-a, potpisali su u Čakovcu koalicijski sporazum.

Jedno mjesto slobodno
Zajednički je kandidat za župana Mladen Križaić (HDZ), a za njegova zamjenika Dražen Blažeka (HSLS). Drugi zamjenik još nije određen jer je ostavljen prostor za novog partnera. Ako ga ne bude, to će mjesto popuniti HDZ. Predsjednik Skupštine bit će iz redova HSLS-a, no ime još nije obznanjeno.

- Ta kombinacija donosi pobjedu i boljitak za sve stanovnike. Koalicija pokriva sve političke grupacije i interesne skupine - kazao je predsjednik županijskog HDZ-a Vladimir Ivković.

U HSLS-u su jednoglasno donijeli odluku o ulasku u koaliciju s HDZ-om jer u Mladenu Križaiću vide najboljeg čovjeka za vođenje županije, s Draženom Blažekom.

- Naš je program izrađen i predstavit ćemo ga na početku kampanje - najavio je Križaić. Na pitanje kakvu suradnju očekuju s Čakovcem, u kojem HSLS na izbore izlazi u koaliciji sa SDP-om, odgovoreno je da će suradnja biti bolja.

- Županija i grad trebaju napokon riješiti pitanje bivše vojarne, Časničkog doma i druga otvorena pitanja. Čakovec mora postati perjanica lokalne samouprave, a ne zaostajati, kao dosad - rekao je Križaić.

Ostaju otvorena pitanja
Prvi veliki blok sastavili su prije mjesec dana SDP, HSS i HSU, koje će vjerojatno podržati i HNS. Još se ne zna kome će se prikloniti Josip Posavec sa svojom nezavisnom listom i MDS. Kako bilo, tako složenu križaljku bilo je teško i zamisliti.

Pogledajte na vecernji.hr