UDAR NA SKLADIŠTA STRELJIVA

Ukrajinski napad mogao bi Rusiji stvoriti probleme: 'Vidjet ćemo utjecaj tih gubitaka u nadolazećim tjednima'

Ukrainian servicemen fire a self-propelled howitzer towards Russian troops at a frontline near the town of Chasiv Yar
Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/REUTERS
1/3
21.09.2024.
u 19:16

"Unatoč onome što se događa u Kursku, Ruska Federacija nije povukla trupe iz smjera Pokrovska i tamo se ne očekuju veće promjene u nadolazećim tjednima", rekao je pukovnik Ants Kiviselg

Ukrajinci su ovoga tjedna uspjeli, koristeći bespilotne letjelice, napasti skladišta streljiva ruskom gradu u Toropetsu. Kako je istaknuo pukovnik Ants Kiviselg, čelnik Obavještajnog centra Estonskih obrambenih snaga (EDF), Rusija je time pretrpjela gubitke i tek treba vidjeti koje će biti posljedice. Naime, Kiviselg je istaknuo da je streljivo, koje još nije bilo pohranjeno u zatvorenom prostoru, prevezeno vlakom u skladište neposredno prije napada. Nakon napada, detoniralo je u dvorištu zajedno s bunkerima i skladištima.

Detonirano je, kako je istaknuo, 30.000 tona eksplozivnih sredstava. "Kao rezultat ovog napada, Rusija je pretrpjela gubitke u streljivu i vidjet ćemo utjecaj tih gubitaka na frontu u nadolazećim tjednima", rekao je, prenosi estonski ERR.

Govoreći o događajima u Ukrajini tijekom prošlog tjedna, pukovnik Kiviselg je rekao da Rusija i dalje drži inicijativu na terenu. "Operativni pritisak Rusije na Ukrajinu postupno se povećao ovaj tjedan. To pokazuje da još uvijek postoji želja Ruske Federacije da osvoji Lugansku i Donjecku oblast", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

"Unatoč onome što se događa u Kursku, Ruska Federacija nije povukla trupe iz smjera Pokrovska i tamo se ne očekuju veće promjene u nadolazećim tjednima", rekao je pukovnik. U Kurskoj oblasti Ukrajinci drže inicijativu na operativnoj razini, objasnio je.

"Rusija je pokrenula protunapad prošli tjedan i malo je napredovala, ali Ukrajinci još uvijek drže svoje položaje i također su pokrenuli svoje protunapade. Prošlog četvrtka, Ukrajinci su također otvorili novi ofenzivni koridor u području Gluškova, gdje su napredovali gotovo šest kilometara u Rusiju i tamo stvaraju priliku da zarobe ruske jedinice", rekao je Kiviselg.

VIDEO Ukrajina lansirala dronove prema Moskvi

Komentara 13

Avatar Srborus
Srborus
21:05 21.09.2024.

Rusija dobijaju rat, Ukrajinci i zapad ga gube.

SE
Serengeti
21:20 21.09.2024.

Po ovoj analizi Ukrajincima ide dobro sa naznakom da će biti još bolje. I takve analize čitamo već skoro tri godine, ali nekako stanje na terenu je sve nepovoljnije za Ukrajince. 😵‍💫

TN
Tuu_neegdi
19:49 21.09.2024.

Ukrainci su pogodili dva skladišta streljiva ali to puno ne moze pomoc Ukraini posto Rusi imaju tisuce takvih skldista po toj velikoj zemlji... Pod Kurskom je stanje katastrofalno za Ukraince, gube strasno puno tehniku i ljudstvo...A Rusi su vratili vise od pola teritorija koji su držali Ukrainci.. Ni kod Pokrovska nista nije bolje danas su pala tri naselja kod Pokrovska, medu njima i Nikolaevka..Rusi uzimaju sve vise zemlju Nažalost ja sam pisao svaki dan rata nista dobro ne moze donjet Ukraini..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije