vremenska prognoza

Zoran Vakula otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u novom tjednu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
kiša
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.03.2015., Zagreb - Konferencija za medije povodom inicijative - Sat za planet Zemlju odrzana je u hotelu Esplanade. Sat za planet Zemlju obiljezit ce se 28.03.2015. u 20:30 sati. Zoran Vakula. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
15.02.2016.
u 10:37
Zoran Vakula u svome Meteo kutku najavljuje promjenjivo vrijeme i u ovome tjednu
Pogledaj originalni članak

Zoran Vakula u svome Meteo kutku najavljuje promjenjivo vrijeme i u ovome tjednu nakon što su se u prošlome izmjenjivali olujni vjetar, pijavice, podizanje mora, obilne kiše, tuča, grmljavina... Najintenzivnije će biti do srijede.

Sljedećih će dana biti kišovito, osobito na Jadranu, ali i u većini kontinentalne Hrvatske, napose zapadne, što će pridonijeti daljnjem porastu vodostaja. U gorju će biti i snijega, vjerojatno najviše u Gorskome kotaru – do četvrtka ujutro ponegdje i više od pola metra, ne samo u najvišim dijelovima.

Tijekom utorka, posebice njegova drugog dijela, te u srijedu ujutro velika je vjerojatnost snijega i u nekim nizinama središnje Hrvatske, osobito u karlovačkoj županiji, ali i u okolici Rijeke, gdje će ga donositi i jaka i olujna bura.

I dok će bura tijekom ponedjeljka zapuhati na sjevernom Jadranu, na njegovu srednjem i južnom dijelu poteškoće će i dalje stvarati jako, povremeno i olujno jugo. A ponegdje će prolazno biti i južnog i jugozapadnog vjetra te sjevernog, pa i sjeverozapadnog. Gotovo cijela ruža vjetrova.

Uz takve vjetrove more će i dalje često biti umjereno valovito i valovito, ponegdje povremeno i jače valovito, što znači da će valovi biti i do četiri metra, a ne smije se isključiti ni mogućnost uzburkanog mora, valova i do 6 metara, osobito u utorak na otvorenome moru južnog Jadrana. Zbog svega toga treba pomno pratiti prognoze. 

>> Stiže zahladnjenje: U većini zemlje kiša, u gorju će padati i snijeg

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NA
nano0705
12:15 15.02.2016.

Neće od ovoga ništa biti jer blage veze nemaju. Vakula srami se ko te plaća!

OM
omolje
12:40 15.02.2016.

Dabogda još gore.

RA
raikonen
12:41 15.02.2016.

ajd vakula nađi si neki hobi.ti jednostavno uživaš davati kataklizmičke prognoze.da sam tebe slušao ne bi u subotu otišao i vratio se auto cestom iz zadra