REAKCIJA NA IZJAVE

IDS: Kajin u Županijskoj skupštini govori jedno, u Saboru drugo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
IDS: Kajin u Županijskoj skupštini govori jedno, u Saboru drugo
13.12.2013.
u 15:10
"Zastupnici IDS-a, g. Valter Boljunčić i g. Giovanni Sponza, glasali su protiv Zakona dok je g. Radin, za kojeg Damir Kajin tvrdi da je glasao za predloženi Zakon o poreznoj upravi, toga dana bio u službenoj posjeti Rimu u delegaciji predsjednika RH dr. Ive Josipovića"
Pogledaj originalni članak

Potaknuti izjavama Damira Kajina na posljednjoj sjednici Županijske skupštine IDS se oglasio priopćenjem.

"Naime, zastupnik Damir Kajin je izjavio da je u Saboru, prilikom izglasavanja novog Zakona o poreznoj upravi, kojim Istra ostaje bez Područnog ureda Porezne uprave te se isti seli u Rijeku, on podržao takav prijedlog Zakona, ali da su isto tako učinili i Klub zastupnika IDS-a i zastupnika Furija Radina.

Ovim putem želimo činjenicama demantirati navedene neistinite tvrdnje.

Klub zastupnika IDS-a podnio je amandman da se zakonom zaštiti Pazin kao središte Područnog ureda Porezne uprave i time spriječi preseljenje u Rijeku. Zastupnik Damir Kajin tom je prilikom podržao amandman IDS-a, koji voljom većine na žalost nije usvojen, da bi kasnije prihvatio i predložen tekst Zakona kojim se omogućava ukidanje područnog ureda Porezne uprave u Pazinu i njegovo preseljenje u Rijeku.

Zastupnici IDS-a, g. Valter Boljunčić i g. Giovanni Sponza, glasali su protiv Zakona dok je g. Radin, za kojeg Damir Kajin tvrdi da je glasao za predloženi Zakon o poreznoj upravi, toga dana bio u službenoj posjeti Rimu u delegaciji predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Žalosti nas činjenica da je Deklaracija o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre dobila jednoglasnu podršku svih vijećnika Istarske skupštine, a s druge strane oporbeni županijski vijećnici u ulozi saborskih zastupnika glasaju dijametralno suprotno od navedene deklaracije, odnosno glasaju protiv interesa Istre i njenih građana.

Zastupnik Kajin je svojom performansom na posljednjoj sjednici Županijske skupštine dokazao da ne preže ni pred čim te da je spreman služiti se najprizemnijim lažima kako bi sebe prikazao zaštitnikom interesa građana Istre. Činjenice i njegovi postupci govore da u Županijskoj skupštini zastupa jedno, za saborskom govornicom drugo, a prilikom glasanja bitno mu je samo da bude na liniji svojih mentora iz SDP-a, pa iako to bilo kao u ovom slučaju, na štetu Istre i njenih građana", stoji u IDS-ovom priopćenju.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.