Sri Sri Shankara

Indijski mirotvorac: Trebamo naučiti dijeliti osjećaj sreće

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
sri sri shankara,portal (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
sri sri shankara,portal (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
sri sri shankara,portal (1)
20.03.2013.
u 12:21
Svjetski humanist, mirotvorac i duhovni učitelj koji je tri puta nominiran za Nobelovu nagradu za mir održao je na Gripama Večer mudrosti i meditacije, a u srijedu ga je primio dogradonačelnik Jure Šundov
Pogledaj originalni članak

- Ne smijemo biti sebični, trebamo naučiti dijeliti osjećaj sreće, a svima koji se osjećaju sami, slabi i depresivni poručujem da nisu sami, da ima onih koji ih vole - poručio je Sri Sri Shankara, svjetski humanist, mirotvorac i duhovni učitelj koji je tri puta nominiran za Nobelovu nagradu za mir na primanju kod splitskog dogardonačelnika Jure Šundova. 

Sri Sri Shankara u organizaciji Udruge "Umijeće življenja" i u suradnji s Hrvatsko-indijskim društvom prijateljstva, u Splitu boravi od utorka. U dvorani na Gripama održao je Večer mudrosti i meditacije za novi početak. - Splićanima bi poručio da imaju prekrasnu prirodu koju ne trebaju uzimati zdravo za gotovo. Boravite u prirodi što više i budite s prirodom. U cijelom je svijetu težak trenutak, a život s prirodom stvara osjećaj zajedništva i pripadnosti - rekao je Sri Sri Shankara i dodao kako se moraju mijenjati stavovi ljudi.

- Svi ljudi koji promiču ljubav, toleranciju, zdrav život duha i tijela dobrodošli su u Split. Putovati po svijetu i promicati ljubav nije lako, za to je potrebna ogromna snaga duha i tijela, a ja sam kao vjernik i katolik siguran da na svojoj misiji imate Božji blagoslov - rekao je Šundov.

>>Bruno Šimleša: Koje su najveće zablude u svijetu duhovnosti?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FI
Filačak
18:37 31.12.2013.

Čovjek je tri puta nominiran za Nobelovu nagradu za mir. Naravno takvu nagradu dobivaju prije podstrekači i pokretači rata ili oni čije "zasluge" za čovječanstvo nemaju veze niti s ratom niti s mirom. Neka se gospodin Sri Sri Shankara ponosi što ju nije dobio.