Abu Bakr al-Baghdadi

Irački avioni bombardirali konvoj vozila u kojem je bio vođa ISIL-a

Foto: Screenshot Youtube
Irački avioni bombardirali konvoj vozila u kojem je bio vođa ISIL-a
11.10.2015.
u 14:47
Sudbina vođe militanata, koji se predstavljao kao vođa kalifata u Iraku i Siriji, nije poznata
Pogledaj originalni članak

Iračke zračne snage pogodile su konvoj vozila u kojem je bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi, javlja Reuters. Konvoj vozila pogođen je u nedjelju ujutro na zapadu provincije Anbar, u blizini sirijske granice.

– Sudbina vođe militanata, koji se predstavljao kao vođa kalifata u Iraku i Siriji, nije poznata – stoji u priopćenju iračke vojske. Stoga, nije poznato je li al-Baghdadi mrtav.

– Iračke zračne snage bombardirale su konvoj vozila terorista Abu Bakr al-Baghdadija kada je išao u Karablu sastati se sa zapovjednicima ISIL-a – stoji u priopćenju iračke vojske.

Avioni su bombardirali i lokaciju sastanka al-Baghdadija s ISIL-ovim zapovjednicima te su mnogi od njih ubijeni ili ranjeni. Sudbina al-Baghdadija je nepoznata zato što su ga odvezli automobilom pa se ne zna je li preživio.

>> Putin naredio: Dovedite mi tog kalifa – živog ili mrtvog!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

ST
stomugromova
15:56 11.10.2015.

Iračke zračne snage pogodile su konvoj vozila u kojem je bio vođa Islamske države Shimon Elliot aka Abu Bakr al-Baghdadi, javlja Reuters.

BA
balance
15:12 11.10.2015.

Ovoga 'hodžu'će ukloniti kada to njima bude u interesu.

NE
nevažnost
16:12 11.10.2015.

Vidim da se neki nadaju da je ovaj štakor preživio...I misle da su veći Hrvati od ovih koji se nadaju da je gospodin ili da ga nazovem spodoba preminuo...