Vremenska prognoza

Iskoristite današnji dan! Od sutra kiša i niže temperature

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
kiša
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
kiša
03.04.2017.
u 10:21
Od sutra do petka očekuje nas pogoršanje vremena, u većini zemlje padat će kiša, a temperature će se spustiti za nekoliko stupnjeva
Pogledaj originalni članak

Današnji dan iskoristite za boravak na suncu jer od sutra nas očekuje pogoršanje vremena. Kišno i oblačno vrijeme bit će u cijeloj Hrvatskoj do kraja radnoga tjedna, a onda bi nas za vikend ponovno trebalo obasjati sunce. 

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda temperature će se od sutra spustiti za nekoliko stupnjeva, a kiša je najavljena za veći dio Hrvatske. 

Danas će pak u većini krajeva biti pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. S juga postupno oblačnije pa se ponajprije uz obalu očekuje malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti vjetar slab, poslijepodne do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i jugozapadni mjestimice će okrenuti na sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu na buru. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 17 do 22 °C, u središnjim i istočnim predjelima malo viša. U Slavoniji je tako danas očekuju i do 24 stupnja Celzijeva. 

Vrijeme će sutra biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše, mjestimice i pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu bura, na srednjem dijelu zapadnjak i jugozapadnjak, a na južnom jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C. 

Sredina tjedna bit će najhladnija pa se tako u četvrtak i petak očekuju temperature do najviše 15 stupnjeva Celzijevih. Od subote bi se vrijeme u većini zemlje trebalo popraviti te biti uglavnom sunčano uz temperature do 20 °C.

>> Vakula najavio razdoblja iznadprosječne topline

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kažemja
18:20 03.04.2017.

Iskoristite ?? A što će se dogoditi sutra? Past će temperatura za 5 stupnjeva , što i priliči ovom dobu godine i padat će kiša koja je prijeko potrebna jer je zemlja suha kao barut. Znači, dogodit će se ono što je normalno za travanj.