Carl Bernstein

Novinar koji je otkrio aferu Watergate: 'Trumpova administracija je u kaosu'

Foto: Reuters/PIXSELL
Novinar koji je otkrio aferu Watergate: 'Trumpova administracija je u kaosu'
31.01.2017.
u 11:43
Trump je opstruirao najosnovnija američka načela za koja se zalažemo po pitanju imigracije kao nacija imigranata, kaže Carl Bernstein
Pogledaj originalni članak

Istaknuti istraživački novinar Carl Bernstein tvrdi kako je administracija Donalda Trumpa u kaosu već nakon manje od dva tjedna kako je novi američki predsjednik stupio na dužnost.

– To je očito svima osim njegovim najozbiljnijim braniteljima i onima koji su njegovi najveći 'advokati' – rekao je za CNN Bernstein.

– Republikanci s kojima sam ja razgovarao na Capitol Hillu, a koju sumnjaju u njegove mogućnosti, sumnjaju čak i u njegovu stabilnost pod pritiskom. Ovo je izvanredan niz događaja – dodao je.

Bernstein je novinar koji je otkrio Watergate skandal tijekom mandata Richarda Nixona 1970-tih zbog čega je Nixon naposljetku odstupio s dužnosti. On sada tvrdi kako Trumpu nije bilo pametno dati otkaz ministrici pravosuđa Sally Yates.

Trenutno u Americi zbog Trumpove odredbe o zabrani ulaska u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja prosvjeduju stotine tisuća građana.

– Trump je opstruirao najosnovnija američka načela za koja se zalažemo po pitanju imigracije kao nacija imigranata. Njegovi postupci i tvrdnje kojih se danima drži, počeli su ga progoniti – rekao je Bernstein. 

>> Trump smijenio ministricu pravosuđa koja nije htjela provoditi njegovu uredbu o zabrani ulaska u SAD

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar marengoo
marengoo
16:42 31.01.2017.

Bjeloglavi orao ili bolje receno bjeloglavi sup...

Avatar mason
mason
18:28 31.01.2017.

Trumpova administracija mora biti u kaosu kad Trump pise zakone bez druge dvije grane zakona tj Kongresa i Ustavnog suda .Tako da je trumpov zakon o zabrani ulaska iz muslimanskih zemalja u kojim on nema svojih firmi pun gresaka.Jednostavno nije pisao zakon pravnik pa se dogodio kaos u zracnim lukama jer sluzbenici nisu imali precizne detalje tko moze uci a tko ne.Tako su neki od njih zbunjeni zadrzavali i americke drzavljene podrijetlom iz tih zemalja.Normalno posto se u Americi svaka greska placa ,sad ti isti tuze drzavu a odstetu ce platiti oni koji placaju porez a nece Trump jer ga on ne placa.

Avatar bambus
bambus
00:06 01.02.2017.

..samo se vi i dalje furajte na trumpa,zif vam majka...