Napad američkog predsjednika

Trump se obrušio na medije, nije jasno što je izazvalo toliki bijes

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2017.
u 22:03

On je objavio niz tweetova u kojima optužuje Washington Post i New York Times da su 'nepošteni'

Američki predsjednik Donald Trump počeo je dan napadom na dva najuglednija američka dnevna lista, prije telefonskih razgovora predviđenih u subotu s nekoliko čelnika, među kojima je i povijesni prvi razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nije jasno što je izazvalo Trumpov bijes. On je objavio niz tweetova u kojima optužuje Washington Post i New York Times da su " NEPOŠTENI", a brojne greške u njegovim porukama svjedoče koliko je bio iznerviran.

Donald Trump je u subotu vodio prve telefonske razgovore nakon ulaska u Bijelu kuću s čelnicima Japana, Njemačke i Rusije, ali se prepustio jednom od napada na medije kao što često čini, radije nego da komentira svoj prvi tjedan na vlasti. Trump zamjera tim dnevnicima što "od početka griješe u vezi njega, još to nisu promijenili i nikada neće. NEPOŠTENI". O tome je pisao u tri tweeta. Napao je New York Times jer je previđao da će "izgubiti na predizborima i zatim na izborima. POGREŠNE INFORMACIJE".

New York Times je kratko odgovorio na Twitteru na opetovane optužbe Donalda Trumpa prema kojima taj dnevnik "gubi pretplatnike i čitatelje" i navodi da je broj pretplatnika najveći dosad te zaključuje da je "važna podrška neovisnom novinarstvu".

Nedugo zatim i kolumnistica Washington Posta Margaret Sullivan dala je sličan odgovor na Trumpove optužbe o padu pretplatnika i čitatelja.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar abakus
abakus
22:26 28.01.2017.

Današnji mediji ne žive od eventualnih čitatelja nego od "sponzora" za čije interese plasiraju filtriraju i obrađuju informacije te na taj način manipuliraju javnim mnijenjem. Dobra je stvar da je ta njihova uloga sada prepoznata od dovoljno velikog broja ljudi i da stoga te njihove manipulacije nemaju više učinak kao ranije. Usput, Večernji, gdje vam je izvješće o velikoj posjećenosti i uspjehu Hoda za život u Washingtonu, na kojem je govorio potpredsjednik SAD-a? Gdje su vam članci koji će se pozabaviti tom viješću i njezinim značenjem za svijet? O tome šutite, ali bitno da ste izvijestili o "Malali kojoj je Trump slomio srce"...

DA
Darko22
22:57 28.01.2017.

Možda je konstanto licemjerno laganje i manipulacija od strane medija razlog...ali da, pravi misterij inače.

BA
bakulušić
00:18 29.01.2017.

Nije čudno da komercijalni mediji ulaze u "rat" pa obranu tretiraju kao napad (što je uobičajeno podmetanje u propagandnom ratu),no, nije mi jasno što to HINI "nije jasno" i zašto se ona miješa tamo gdje joj nije mjesto. Pa ne stoji iza nje "austrijski kapital" nego sirotinjske kune. I njezina uloga nije da komentira nego da izvještava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije