Vizni režim

Iz BIH-a u Hrvatsku i dalje samo s osobnom iskaznicom?

Iz BIH-a u Hrvatsku i dalje samo s osobnom iskaznicom?
08.05.2013.
u 11:40
Hrvatska je uputila prijedlog Europskom vijeću da se i nakon ulaska Hrvatske u punopravno članstvo, građanima Bosne i Hercegovine dopusti ulazak u Republiku Hrvatsku kao i do sada s osobnim iskaznicama.
Pogledaj originalni članak

Od dana pristupanja Europskoj uniji Hrvatska je obavezna izravno primjenjivati vizni sustav EU, stoga će Vlada Republike Hrvatske pokrenuti postupak za stavljanje izvan snage Sporazuma između Vlade RH i Vijeća ministara BiH o ukidanju viza, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Obzirom da se Bosna i Hercegovina nalazi u kategoriji zemalja čijim državljanima nije potrebna viza za ulazak u države članice EU ako su nositelji biometrijskih putovnica, ni Hrvatska od 01. srpnja o.g. neće zahtijevati vize za BiH državljane prilikom ulaska Republiku Hrvatsku, ukoliko te osobe imaju biometrijsku putovnicu.

Kako bi se očuvao trajni interes Hrvatske za dobrim bilateralnim odnosima s BiH, Hrvatska je uputila prijedlog Europskom vijeću da se i nakon ulaska Hrvatske u punopravno članstvo, građanima Bosne i Hercegovine dopusti ulazak u Republiku Hrvatsku kao i do sada s osobnim iskaznicama, a radi se i na novom Ugovoru o graničnim prijelazima te na novom Sporazumu o pograničnom prometu kako bi se olakšao život građanima koji žive uz državnu granicu, a u skladu s pravilima Europske unije, objavljeno je iz MVEP.

>>Skratit će se i pojednostaviti izdavanje vize za Ruse, Turke..

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.