pomorska nesreća

Iz mora kod Suska izvukli pet osoba nakon potonuća glisera

Foto: Hrvoje Jelavić
Iz mora kod Suska izvukli pet osoba nakon potonuća glisera
30.10.2011.
u 09:55
Nakon što im je potonuo gliser, putnici su spašavanje čekali punih sat vremena.
Pogledaj originalni članak

SUSAK - Noćas, iza ponoći, na tri nautičke milje zapadno od otoka Suska potonuo je devet metarski gliser pulske registarske oznake.

U 01.20 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru primila je dojavu o potonuću te da je u moru pet osoba koje su se nalazile na gliseru.

Srećom, za sat vremena nakon dojave, u 02.20 sati lošinjska pomorska policija u moru je pronašla svih pet osoba koje su policijskim gliserom prevezene u Lošinj.

Posadu koje je bila u ribolovu  najprije je primijetio  ribar Vlado Lončar sa svojim gliserom sa Suska, stoji u priopćenju iz Ministarstva mora.

Vlasnik broda Slobodan Car (64) iz Pule rekao je da je u trenutku prodora mora posada spavala, a član koji je dežurao vidio je da je naplavljena strojarnica. Pokušali su izbaciti vodu, no bez uspjeha. Kako nisu mogli do pojasa za spašavanje, uzeli su bokobrane i tako se održali u moru.

 Pothlađenim Puljanima Crveni križ je noćas dao suhu odjeću. U Lučkoj kapetaniji jutros su davali izjave, a prema Puli su trebali krenuti oko 11 sati.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DR
dreamteam
10:45 30.10.2011.

Nakon što im je potonuo gliser, putnici su spašavanje čekali punih sat vremena ******************************************************************************************* I sto tu ima cudnoga? Subota je zna se...Trebali su se malo otrijezniti najprije.

LO
lojtra1
10:47 30.10.2011.

Obzirom na mjesto i vrijeme policija je došla brzo, za čestitati!! A da su sat vremena prije polaska potrošili na kontrolu svojega plovila ne bi se našli u blentavoj situaciji.

MA
Machak
13:37 30.10.2011.

Sat vremena su čekali plutajući a od Malog Lošinja se moglo tamo doći za uvrh glave 15 minute. Ovo je sramotno, sva sreća da je more još uvijek relativno toplo inače pa-pa. i SAR i kapetanija su jednostavno nesposobni za brze intervencije. Super su jedino kad petkom hvataju noniće koji u batama love lignje i globe iz za to što nemaju onu idiotsku kartu ili najnoviji model pojaseva za spašavanje....jad i bijeda. Uostalom kakva država takvo i sve ostalo.