varljivo vrijeme

Nova promjena vremena, izdana upozorenja; Kada nam konačno stiže pravo proljeće?

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Građani i turisti u šetnji gradom
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Građani i turisti u šetnji gradom
02.05.2023.
u 07:33
DHMZ  izdao je za danas žuto upozorenje za Jadran zbog jakog vjetra.
Pogledaj originalni članak

Danas će biti umjereno i pretežno oblačno s kišom, osobito čestom i lokalno moguće obilnom na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Grmljavine može biti prijepodne osobito u Dalmaciji gdje će popodne kiša prestati i naoblaka se raskinuti. Najviše suhog vremena bit će na istoku, osobito u Podunavlju. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku prijepodne i jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, mjestimice i olujno, prema večeri u slabljenju, a na sjevernom dijelu bura. Najviša temperatura između 14 i 19 °C. DHMZ  izdao je za danas žuto upozorenje za Jadran zbog jakog vjetra. 

"Utorak će biti pretežno oblačan i kišovit, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Ponegdje će biti i neverina, posebice u Dalmaciji. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno i jako jugo, a na sjeveru bura. U srijedu uglavnom bura, osobito podno Velebita na udare i olujna, a i u većini unutrašnjosti će biti umjerenog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Sa zapada slijedi postupan prestanak kiše i smanjenje naoblake. Od četvrtka sve sunčanije, uz porast najviše dnevne temperature zraka, ali će jutra biti svježija, u unutrašnjosti uz ponegdje moguću kratkotrajnu maglu. Bura će slabjeti i već u četvrtak okretati na sjeverozapadni i zapadni vjetar.", sažeta je prognoza koju je za HRT pripremila Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

"U unutrašnjosti će, uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, kiše biti još i u srijedu, ali rjeđe, dok će sa zapada započeti djelomično razvedravanje. Prema petku sve sunčanije i danju toplije. Uz sve više sunčana vremena i na Jadranu dnevna temperatura zraka prema petku u porastu. No srijeda još dosta nestabilna s kišom uglavnom u Dalmaciji, dok će na sjevernom Jadranu oblake rastjerivati bura, podno Velebita na udare i olujna. Bura će nakratko zahvatiti i dio srednjeg Jadrana, ali već u četvrtak će biti u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Neobičan prizor jata kitova snimljen u blizini otoka Visa

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.