Objekt zatvoren, policija istražuje

Andrea (46) je pojela tjesteninu u restoranu. Odmah joj je pozlilo, umrla je tri dana kasnije

Ilustracija
REMO CASILLI/REUTERS
20.09.2024.
u 18:35

"Prijateljicu su otpustili u ponedjeljak, ali Andrea je trebala ostati još jednu noć. U utorak u 23:20 stigao je poziv iz bolnice. Rekli su mi da je preminula", prisjeća se Albert

Radovala se večeri s prijateljicom, uz tjesteninu i prosecco – tri dana kasnije Andrea A. (46) bila je mrtva. Jesu li tortelini u umaku od vrhnja bili razlog zašto je medicinska sestra i majka dvoje djece morala umrijeti? Istraga je u tijeku. Novinari Bilda posjetili su Andreinu obitelj u njezinoj kući u Schwandorfu, u Oberpfalzu (Bavarska). U vrtu njihove kuće sjede njezina kći Chantal (20), sin Merlin (24) i suprug Albert (47). Par je bio u braku 25 godina.

Prekrasan novi vrt bio je obiteljski projekt iz snova i upravo je bio završen. "Udomili smo psa iz azila, zbog čega više nismo mogli putovati. Uvijek smo zajedno provodili odmor kod kuće. Sljedeće što smo planirali bilo je urediti prilaz dvorištu." Večer koja je završila tragično također je započela u obiteljskom vrtu. "Jednom mjesečno bio je dan za djevojke. Te subote su se dvije prijateljice prvo sastale kod nas i popile nešto u vrtu. Oko 19 sati otišle su u talijanski restoran", priča Andrein suprug.

Žene su odlučile isprobati novi restoran. Andrea je na Facebooku prvo objavila fotografiju jelovnika, a nedugo zatim sliku svojih tortelina s pršutom u umaku od vrhnja. Osim nje, i prijateljica (48) naručila je torteline, ali s bolonjez umakom od mljevenog mesa.

Obje žene su se već na povratku kući osjećale loše. Prijateljica (48) je povraćala. Zdravstveno stanje Andree A. također se pogoršalo, ali ona nije mogla povraćati, iako joj je bilo jako loše. Nakon strašne noći postalo je jasno: oboje moraju odmah u bolnicu. Hitna ih je prevezla. "Prijateljicu su otpustili u ponedjeljak, ali Andrea je trebala ostati još jednu noć. U utorak u 23:20 stigao je poziv iz bolnice. Rekli su mi da je preminula", prisjeća se Albert.

VEZANI ČLANCI:

To je bio kraj svih planova koje je ovaj nerazdvojni par imao za budućnost. Planirali su kupiti kamper i putovati svijetom. Do četvrtka je restoran bio zatvoren. Gosti su bili obaviješteni putem poruke na vratima. Policija sada istražuje što se moglo dogoditi u restoranu. U prošlosti su postojala još dva slučaja u kojima su se gosti žalili na loše zdravstveno stanje nakon jela u tom lokalu.

Odvjetnik vlasnika, Philipp Pruy, izjavio je za Bild da su sve trenutne pretpostavke samo spekulacije. "Još uvijek je nejasno postoji li poveznica između jela i smrti žene." Već su postojali drugi slučajevi u kojima su se gosti žalili na mučninu nakon konzumacije tortelina.

FOTO Kultno odmaralište odlazi u zaborav: Pogledajte kako iz zraka izgleda rušenje najprepoznatljivijeg simbola Zagreba

Ilustracija
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije