VREMENSKA PROGNOZA

Izdana nova upozorenja: Ponovno pljuskovi i grmljavina, a za vikend temperature do 35 °C

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
Snažan pljusak u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Pljusak uz grmljavinu u centru grada
26.06.2024.
u 07:29
Žuti meteoalarm upaljen je za danas za veći dio Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Vrijeme će danas biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno. Mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom u prvom dijelu dana češći i izraženiji na Jadranu i uz njega, a zatim u središnjim i istočnim krajevima. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar većinom slab, uz pljuskove moguće pojačan, a na Jadranu slab i umjeren južni vjetar i jugo, mjestimice sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 30 °C, u gorju niža.

Zbog nestabilnog vreemena izdano je žuto upozorenje za veći dio Hrvatske. Pod upozorenjem nisu samo kninska i dubrovačka regija, dok je za ostatak Hrvatske najavljeno grmljavinsko nevrijeme. - Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - upozorava DHMZ. Pljuskovi i grmljavina mogući su i sutra na području osječke i dubrovalčke regije, a nakon toga slijedi stabilan i vrlo topao vikend jer će se temperature penjati i do 35 stupnjeva Celzijevih. 

- Na kopnu će nestabilan biti i četvrtak, a lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi vjerojatniji su na istoku Hrvatske. Zatim od petka sve sunčanije, još malo kiše može pasti uglavnom u gorju. Početkom vikenda ponovno u većini mjesta vruće. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu malo vjetrovitije uz umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. U petak i subotu pretežno sunčano, ponegdje i vedro, no četvrtak još promjenljiv i nestabilan. Povremene kiše bit će osobito na jugu gdje su mogući i neverini. Temperatura u porastu - prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

GALERIJA Ovdje je izmjerena najviša temperatura ikad zabilježena

Foto: AMIT DAVE/REUTERS
Voting in the first phase of India's general election
Foto: Pixabay
Dolina smrti
Foto: Reuters/PIXSELL
Libija
Foto: Pixabay
Iran pustinja
Foto: Pixabay
Dolina smrti
Foto: Pixabay
Kuvajt
Foto: Pixabay
Izrael pustinja
Foto: Pixabay
Dolina smrti
Foto: Pixabay
Pakistan
Foto: Pixabay
Kuvajt
Foto: Hassan Haidar Diab
Proslava 41. godišnjice Iranske revolucije
Foto: Reuters/PIXSELL
tunis
Foto: Reuters/PIXSELL
Požar u Alžiru

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.