Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIŠA U ZAGREBU

Stižu nove nepogode: Mijenja se vrijeme, izdan niz upozorenja

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/DHMZ
1/15
25.06.2024.
u 14:03

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za sutra za šest regija – osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku te splitsku

Nakon što su prošloga tjedna zabilježene vrlo visoke temperature te prvi ovogodišnji toplinski val, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je kako će najvjerojatnije uslijediti nove nestabilnosti te grmljavinska nevremena. Tako i je, u Zagrebu pada kiša i grmi. Ovoga su tjedna pojedina područja Hrvatske već zahvatile obilnije padaline, a i za sutra je za velik dio zemlje izdano upozorenje zbog mogućih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. 

"Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te nestabilno. Mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom u prvom dijelu dana bit će češći i izraženi na zapadu, a zatim u sjevernim predjelima unutrašnjosti. Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočni. Na Jadranu južni vjetar i jugo, poslijepodne prolazno sjeverozapadni, na sjeveru ujutro bura", navodi DHMZ u vremenskoj prognozi za srijedu. Uz to, dodaje kako će jutarnja temperatura biti od 14 do 18, na obali i otocima između 19 i 24°C. Najviša dnevna bit će većinom od 24 do 30°C, u gorju malo niža.

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za sutra za šest regija – osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku, riječku te splitsku. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", istaknuo je Državni hidrometeorološki zavod.

VEZANI ČLANCI:

>>> FOTO Pljusak uz grmljavinu u centru grada Zagreba

1/13

Kako smo ranije danas pisali, grmljavinsko nevrijeme pogodilo je prijepodne dio sjevernog Jadrana oko Senja, Novog Vinodolskog i Crikvenice. Oko 10 u nekim je dijelovima padala tuča, a drugdje je pao snažni pljusak praćen grmljavinom. 

Prolaznici tvrde kako je nevrijeme počelo vrlo naglo i začas natjeralo turiste da se sakriju u obližnje restorane i kafiće dok se kiša ne smiri. Također, kažu da je vrlo blizu grada bilo i udara munja, a snažna kiša odnijela je dosta blata u more, koje je sada mutno. 

Komentara 2

Avatar Heisenberg
Heisenberg
15:08 25.06.2024.

Ovi iz hidrometeorološke sekte svakodnevno prijete, upozoravaju kao da smo svi retardiranih pa ne znamo da se treba skloniti od tuče, gromova ili poplave.

Avatar vratar1
vratar1
14:12 25.06.2024.

stiže cloudseeding, haarp, uobičajena rabota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije