izvukao se

Izvukao se, Berlusconi oslobođen optužbe za korupciju zbog zastare

Foto: Reuters/PIXSELL
Izvukao se, Berlusconi oslobođen optužbe za korupciju zbog zastare
25.02.2012.
u 15:45
Pet godina trajao je sudski proces u kojem je Berlusconi bio optužen da je odvjetniku Davidu Millsu platio 600 tisuća dolara kako bi svjedočio njemu u korist
Pogledaj originalni članak

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi oslobođen je u subotu na sudu u Milanu zbog zastare u procesu Mills gdje je bio optužen za korupciju sudstva, pošto je, kako je držala optužba, podmitio engleskog odvjetnika Davida Millsa.

Tužitelj Fabio De Pasquale, koji je tražio kaznu od 5 godina zatvora, optužio je Berlusconija da je Millsu platio 600 tisuća dolara kako bi svjedočio njemu u korist. Berlusconijevi branitelji, Niccolò Ghedini i Piero Longo, tražili su oslobađanje bivšeg premijera. Pet godina trajao je sudski proces i na koncu nije izrečena presuda. Optužba je pala u zastaru, jer se navodni čin korupcije dogodio prije više od 10 godina, a Mills je bio saslučan još 1996. oko navodnih crnih fondova. Menadžer Berlusconijeve tvrtke Fininvest, Carlo Bernasconi, je navodno 1999. platio 600 tisuća dolara Millsu.

Talijansko tužiteljstvo je to otkrilo prije pet godina i držalo kako je Berlusconi dao nalog da se Millsu plati usluga lažnog svjedočenja o crnim fondovima, ali sada je sud proglasio čin zastarijelim. Berlisconi je izjavio kako ga je od 1994., od kada je ušao u politiku, financijska straža i policija posjetila 588 puta, kako je imao 2600 sudskih ročišća, te da je platio 400 milijuna eura svojim advokatima za procese u kojima, kako kaže, nije ni trebao biti optuženikom.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
15:57 25.02.2012.

ha ha ha sljedeća zastara biti će kod druga iz dugobaba ha ha

TO
Toni50
17:33 25.02.2012.

Talijanska m***a protiv Beluskonija je isto kao i događaji kod nas naravno da sude i da se trude dokazati nešto Dr. Sanaderu ali dokaza nema osim priča lopovskih mladića . On me je napuntal pa sam kral i sve Iveku dal ... O tome je riječ i to je cijeli dokaz za sud ! Sud RH to vjeruje i vjeruje i sudi li sudi dalje . Srečom gledaju i drugi iz EU pa je teško za povjerovati da če EU se uvjeriti o zdravom ne političkom pravosuđu i sada gdje je več gotovo u EU ako padne neka zatvorska presuda protiv bivšega premijera ...

OB
-obrisani-
17:38 25.02.2012.

Sad moze praviti feste sa \"stilisticama\" od 17-18 godina. E moj piglu narode. Sto ga onaj sa \"crkvom\" nije pogodio malo vise,....naprimjer u celo.