YLENIA

Jaka oluja zahvatila Njemačku: Poplavljena hamburška tržnica, hitne službe imale više od 100 intervencija

Foto: Wochit
Poplave u Njemačkoj
Foto: Wochit
Poplave u Njemačkoj
Foto: Wochit
Poplave u Njemačkoj
Foto: Wochit
Poplave u Njemačkoj
Foto: Wochit
Poplave u Njemačkoj
17.02.2022.
u 08:59
S obzirom na oluju, DWD je preporučio da građani ne odlaze u šume jer se opasnosti od nevremena trenutačno ne mogu predvidjeti
Pogledaj originalni članak

Oluja Ylenia jučer je zahvatila sjever Njemačke, posebice područje Hamburga. Zasad nema ozlijeđenih, no u oluji koja će vjerojatno trajati do četvrtka nastala je veća materijalna šteta. 

Vatrogasne postrojbe imale su do sada više od 100 intervencija, a u gradu je poglašeno izvanredno stanje. 

Željeznički promet u Donjoj Saskoj zasad je prekinut zbog oštećenih tračnica, a nešto iza ponoći dio autoceste A7 bio je potpuno potopljen jer se izlila kanalizacija. Cesta je bila nekoliko centimetara pod vodom, a 16 vatrogasaca sudjelovalo je u akciji ispumpavanja vode, prenosi NDR.

Njemačka meteorološka služba (DWD) izdala je crveni alarm za Hamburg te druge dijelove sjeverne Njemačke, a povremeno će se očekivati orkanski udari vjetra i do 120 km/h. 

Ribarska tržnica St. Pauli jutros je bila pod vodom zbog visoke razine mora te olujnog vjetra, a Federalna agencija za pomorstvo te hidrografiju (BSH) upozorila je kako bi ponovno moglo doći do popčava u četvrtak poslijepodne. 

S obzirom na oluju, DWD je preporučio da građani ne odlaze u šume jer se opasnosti od nevremena trenutačno ne mogu predvidjeti. 

"Stabla se mogu prevrnuti čak i na laganom vjetru zbog omekšanog tla ili već popucalih debla. Grane također mogu padati sa stabla'', piše u priopćenju DWD-a. 

Kako je kazao meteorolog Andreas Fridrich, oluja Ylenia usporediva je s olujom Nadia koja je krajem siječnja prošla dijelom Njemačke, no trenutačna situacija po njemu je ''eksplozivnija''.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
10:49 17.02.2022.

Moj frend je u ljubičastoj zoni. Tvrdi da oluja Ylenia nije usporediva s olujom Nadia, jer tako nešto već davno u ovom dijelu Evrope nije viđeno. Brzina vjetra je preko 150 km/h i to ne na udare već manje više konstanta. Mnogo je kamioana prevrnuto, drveće i suhe grane padaju, a olujni vjetar puše u Njemačkoj i Poljskoj praćen kišom, grmljavinom iako je veljača. Zbog olujnog nevremena razina mora i rijeka se podiže pa štete mogu biti i zbog poplava.

Avatar Brnjo
Brnjo
09:05 17.02.2022.

Sve bude to riješio njemački Znanstvenik Đikić svojom Facebook objavom i Skype pozivom.