Upozorenje DHMZ-a za gotovo cijelu Hrvatsku: 'Budite na oprezu, moguća jača grmljavinska nevremena'

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Grmljavina praćena kišom zahvatila područje Rijeke
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Kišni oblaci iznad Zagreba
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Kišni oblaci iznad Zagreba
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Munje iznad Zagreba za vrijeme olujnog nevremena
04.07.2023.
u 06:45
Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, stoji u upozorenju.
Pogledaj originalni članak

Danas će u većini krajeva biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom. Lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, češće na zapadu zemlje. Duž dalmatinske obale i na otocima barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na moru ujutro umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 25 i 30°C, pokazuje vremenska prognoza DHMZ-a.

VEZANI ČLANCI:

DHMZ je izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

"Iako će na kopnu biti vrlo toplo uz sunčana razdoblja, do kraja radnog dijela tjedna povremeno i mjestimice bit će i kiše, lokalno i pljuskova praćenih grmljavinom, moguće i jače izraženih, osobito u popodnevnim satima. Tijekom vikenda vrlo je vjerojatno da će biti većinom suho i sunčano te vruće. Na Jadranu uglavnom ljetni ugođaj – danju će sunčanih sati biti mnogo, popodnevna temperatura u većini mjesta oko trideset Celzijevih stupnjeva, blago osvježenje donosit će povremeno umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Ipak, tijekom nestabilnijeg utorka lokalno će biti pljuskova, a poneki se ne može isključiti sve do petka", prognoza je koju je za HRT pripremila dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Video: Supermjesec na nebu iznad Osijeka

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.