stiže i u Hrvatsku

VIDEO Nevrijeme poharalo Sloveniju: Tuča veličine oraha padala u više mjesta

Tuča u Sloveniji
Foto: Neurje.si/Screenshot
1/2
27.06.2023.
u 16:01

"Hladna fronta ovog utorka će biti sredinom dana biti nad Alpama te će navečer nevrijeme zahvatiti i naše krajeve, kada će glavnina kiše stići u Slavoniju i Baranju", javio je DHMZ

Nevrijeme s tučom zahvatilo je danas pojedine dijelove Slovenije. Kako navodi portal Neurje.si, nevrijeme je u sat vremena zahvatilo Radovljicu, Kranj, Bled i nekoliko drugih mjesta. Tuča je bila otprilike veličina oraha, što može nanijeti poprilične štete vrtovima i poljima. 

Nevrijeme koje je poharalo Sloveniju sada stiže i u Hrvatsku. "Hladna fronta ovog utorka će biti sredinom dana biti nad Alpama te će navečer nevrijeme zahvatiti i naše krajeve, kada će glavnina kiše stići u Slavoniju i Baranju. Pritom su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. No, oblaci će se polako nakupljati već tijekom prijepodneva, a popodne je moguć samo poneki pljusak. Zapuhat će i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prolazno s jakim udarima", javio je ranije DHMZ.

VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Sloveniju i ide prema Hrvatskoj: Po okolici Bleda padali komadi leda

Slovenske službe upozorile su tamošnje stanovnike i na mogućnost pojava poplava. Naime, navode kako je zbog obilnih lokalnih oborina moguć rast vodotoka i manjih rijeka. Poplave su, kako prenose Slovenske Novice, moguće u sjevernoj, središnjoj i istočnoj Sloveniji. 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) na svojim stranicama objavljuje radarske slike, a ovako je u 16.05 sati bilo stanje s oblacima i oborinama.  

Foto: DHMZ

Snažno nevrijeme, podsjetimo, pogodilo je Sloveniju i prije nekoliko dana, točnije u petak u popodnevnim satima. Tada je tučom pogođeno područje oko Ljubljane

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Svračak
Svračak
16:45 27.06.2023.

Zar Slovenija nema protugradnu obranu?

PB
pb1520
19:19 27.06.2023.

Jesu ispucali svoje rakete ili su osigurali svoju imovinu i usjeve?

VL
Vladek37
21:12 27.06.2023.

Eto Zagorci, neki dan ste pričali kako Slovenci imaju odličnu protugradnu obranu ali su ipak potučeni. I kaj sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije