Veleposlanik u BG

Jean Francois Terral: Kosovo je neovisno i više nema povratka

Jean Francois Terral: Kosovo je neovisno i više nema povratka
14.07.2010.
u 10:04
- Ne može se zamisliti pridruživanje Srbije EU dok je ona u antagonističkom odnosu s Kosovom, kaže.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Francuski veleposlanik u Beogradu Jean-Francois Terral izjavio je beogradskom listu Danas da je Kosovo sa svojim većinskim albanskim stanovništvom neovisno i neće biti povratka na staro.

- Ne može se zamisliti pridruživanje Srbije EU dok je ona u antagonističkom odnosu s Kosovom i dok god to pitanje predstavlja jabuku razdora između Srbije i 22 zemlje članice koje su priznale neovisnost Kosova - rekao je Terral i dodao kako to ne znači da EU od Srbije zahtjeva priznanje neovisnosti Kosova kao uvjet ulaska u Uniju, već da pronađe način kako normalizirati odnose s Prištinom.

- Svjesni smo da ta normalizacija podrazumijeva mjere koje osiguravaju zaštitu legitimnih srpskih interesa na Kosovu: u dijelovima sjeverno od Ibra, u enklavama, zaštitu svetinja Srpske pravoslavne crkve i naravno raseljenih osoba - izbeglica. To je izvodljivo, to je posao za diplomaciju - ocijenio je francuski veleposlanik.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

OB
-obrisani-
23:00 14.07.2010.

srbi moji sa pasosom po kokice i kikiriki vas se sad pomalo dijeli...sto ste dijelili dijlili ste :))))

Avatar Rubirosa
Rubirosa
11:03 14.07.2010.

Pod hitno(zurno) vi u EU da ste priznali nezavisnost: Sjeverne Irske Katalonije Baskije Bretanje Moravske Padanije Histrije Republike Srpske Republike Srpske Krajine Vojvodine Raske oblasti-tkz Sanzak Babinu Zapadnu Bosnu Raguzu i da ne bude vise za*ebancije Abhaziju Juznu Osetiju Texas Konfederalne drzave

MA
mališa
13:42 14.07.2010.

Države koje su nezavisne nemaju na dnevnom redu temu sticanja sopstvene nezavisnosti, odnosno ne idu po svetu da bi lobirali za nezavisnost. Valjda zato što su nezavisne. Tako će biti i sa Kosovom ako jednog dana postane nezavisna država.