sastanak o libiji

Josipović u New Yorku obećao pomoć Libiji

Foto: \'Nel Pavletic/PIXSELL, arhiva
Josipović u New Yorku obećao pomoć Libiji
20.09.2011.
u 20:55
Sastanak o Libiji predvodio je američki predsjednik Barack Obama. Bio je to skup na kojem se govorilo o budućnosti Libije, rekao je Josipović.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je u New Yorku uoči početka 66. Opće skupštine UN- a sudjelovao na sastanku o Libiji koji je predvodio američki predsjednik Barack Obama.

- Bio je to skup na kojem se govorilo o budućnosti Libije, o tome kako države mogu pomoći Libiji u njenom daljem razvoju. Bilo je nekih malih primjedbi i dilema zašto Hrvatska nije prije bila pozvana, ali vidite da smo sad to ispravili pa smo zajedno sa saveznicima sudjelovali u tom razgovoru. Naravno, naš doprinos je u skladu s onim što mi možemo i vojno i ekonomski - rekao je predsjednik Josipović nakon sastanka.

Naglasio je kako Hrvatska ima dobre odnose s prijelaznom Vladom u Libiji kojima pružamo političku podršku a spremni smo pomoći u razminiranju i gospodarstvu. Na pitanje hoće li imati prigode za razgovor s predsjednikom Obamom kojeg će susresti na dva sastanka Josipović je rekao da su “takve prilike obično protokolarne naravi i tu ne treba očekivati neke posebne razgovore”.

>>Josipović: U Haagu sjede krivi! Pupovac: Zar on zna prave krivce?

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

H9
H99
21:11 20.09.2011.

Libiji svakako valja pomoći. Predlažem da se Josipović i Mesić presele tamo na desetak godina. Nama će sigurno biti bolje, a možda i Libijcima.

BK
B Kosa
21:17 20.09.2011.

Presjednik je dobro postupijo imaju nafte a imat ce i posla koliko ce nas zapasti vidjet cemo Poljaci su na pocetku odbili da ucestvuju u bilo kakvim akcijama protiv Gadafija naveli su ljudi se ubijaju i u drugim zemljama nitko in ne stiti otkud samo da se stiti libiski narod

MA
matildica
21:29 20.09.2011.

Libiji neka pomognu oni koji su ju srušili kompozitor ako želi pomoči neka pomogne iz svoga đepa